Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Žiadny z aktérov spomínaných v Gorile nie je členom našej strany, tvrdí tajomník SMK

Predseda strany SMK József Menyhárt
Predseda strany SMK József Menyhárt (Zdroj: TASR/Marko Erd)

BRATISLAVA – Žiadny z aktérov spomínaných v Gorile nie je členom Strany maďarskej komunity (SMK). V reakcii na zverejnenie údajnej nahrávky z kauzy Gorila to uviedol tlačový tajomník SMK Róbert Králik.

"Kauza Gorila sa údajne sčasti týka aj bývalej Strany maďarskej koalície. Avšak Strana maďarskej komunity nie s ňou totožná, očista strany sa vykonala v rokoch 2007 až 2010. Žiadny z aktérov spomínaných v Gorile už nie je členom našej strany," zdôraznil Králik. Ak sa dokáže, že zverejnená nahrávka je pravá a vyšetrovací tím vznesie obvinenia, SMK je za to, aby sa aktéri zodpovedali za svoje skutky.

Viaceré redakcie slovenských médií dostali v stredu mailom link na zvukovú nahrávku, na ktorej má byť údajne zachytená kauza Gorila. Skupina Penta, ktorej spolumajiteľ Jaroslav Haščák má byť jedným z aktérov na nahrávke, už avizovala, že podá v tejto súvislosti trestné oznámenie. Rovnako spochybňuje autenticitu nahrávky.

Nahrávka mala vzniknúť v byte na Vazovovej ulici v Bratislave. Spis Gorila zverejnil anonym v decembri 2011, má zachytávať rozhovor medzi spolumajiteľom Penty Jaroslavom Haščákom a politikmi o províziách v štátnych obchodoch v rokoch 2005 a 2006. Na nahrávke má byť aj Robert Fico v konšpiračnom byte. Nahrávku Gorily našla polícia v decembri 2018 v dome podnikateľa Mariana K. Jej autenticitu potvrdil pre viaceré médiá odchádzajúci šéf vyšetrovacieho tímu Gorila Lukáš Kyselica.
 

Viac o téme: NahrávkaSMKGorilaRóbert Králik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu