Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Gorilí útok na Lipšica: Tvrdí, že na neho vytiahli falzifikát údajného spisu!

Nová stránka ministra vnútra Daniela Lipšica píše o údajnom donášaní Zobraziť galériu (2)
Nová stránka ministra vnútra Daniela Lipšica píše o údajnom donášaní

BRATISLAVA – Zdá sa, že vyšetrovanie kauzy Gorila nebude jednoduché. Po tom, čo sa podarilo zdiskreditovať politikov, ktorí kritizovali tento megaškandál na čele s novinárom Tomom Nicholsonom, premiérkou Ivetou Radičovou a Richardom Sulíkom, niekto tentoraz udrel úplne najvyššie. Na internete sa totiž objavil dokument vojenskej tajnej služby, podľa ktorého mal v minulosti minister vnútra Daniel Lipšic pracovať pre tajnú službu. Navyše spis naznačuje, že má styky s bývalým agentom izraelskej tajnej služby Mossad.

Lipšic, ktorý je v úlohe najväčšieho kritika kauzy Gorila, zriadil vyšetrovací tím a tlačí políciu svojimi vyhláseniami, aby poriadne vec prešetrila. Dnes sa však na novej webovej stránke www.lipsic.net objavili údajné tajné spisy z vojenskej kontrarozviedky. Jeden z nich je z roku 1998 a píše sa v ňom o Danielovi Lipšicovi, ktorý má poskytovať tajnej službe informácie. Aj keď nie je presne napísané, čo konkrétne má poskytovať, dokument vyzerá skôr ako profilový, teda hovorí o Lipšicových vlastnostiach a schopnostiach. Lipšic bol v tom čase vo výkone vojenskej základnej služby v Prešove.

Vystupuje tu pod krycím menom Zelenáč. Píše sa, že v budúcnosti by mal poskytovať VOS poznatky o činnosti profesionálnych vojakov, vojakov základnej vojenskej služby a občianskych zamestnancov Vojenskej prokuratúry.

Druhý dokument sa týka istého Arona Shaviva, ktorý robil vlani poradcu pre ministerstvo dopravy, ktorému šéfuje Lipšicov stranícky šéf Ján Figeľ. Spolupracoval s ministerstvom pri komunikácií s veľkými zahraničnými bankovými domami a inštitúciami z cestovného ruchu.

"Dokument konštatuje diverzifikáciu kontaktov Arona Shaviva na politické špičky KDH. Začiatkom roku okrem tradičnej zostavy (Pekár, Danko, Maturkaničová, Staníček) boli spravodajskými zložkami zaznamenané aj opakované stretnutia Shaviva s ministrom vnútra SR Danielom Lipšicom. Dokument jasne špecifikuje dátumy návštev a stretnutí Arona Shaviva na území SR. Spolupráca Arona Shaviva s Dušanom Pekárom a Danielom Lipšicom pretrváva dodnes,“ píše sa na webe. Shaviv pritom podľa medializovaných informácii pracoval v minulosti pre izraelskú tajnú službu Mossad.
 

LIPŠIC: Spis na webe je podvrh, ministra kompromitujú bývalí SIS-kári


Minister Daniel Lipšic na tlačovej konferencii razantne odmietol autentickosť materiálu na stránke www.lipsic.net, označil ho za podvrh, v ktorom nesedia niektoré informácie. "Čakal som, že vyprodukujú sofistikovanejší, nie takýto primitívny útok. Týmto odkazujem bývalým príslušníkom SIS, aby sa nabudúce lepšie pripravili a overili si svoje informácie. Pol roka pred marcom 1998 som v Prešove nebol, bol som preložený do Bratislavy," povedal s tým, že táto akcia má rukopis bývalých príslušníkov SIS. Lipšic očakáva v krátkej dobe ďalšie útoky na jeho osobu, súkromie a rodinný život, ale aj na adresu ďalších osôb, ktoré vyšetrujú prípad Gorila. "Toto nie je vôbec len o mojej osobe. Niekomu sme stúpili na otlak a ak si niekto myslí, že nás to zastaví vo vyšetrovaní prípadu Gorila, tak môj odkaz je, že nezastaví," uviedol pred novinármi.

Zároveň povedal, že mediálneho odborníka Arona Shaviva nepozná. V minulosti sa vraj na päť minút stretol s konzultantom starostu bratislavskej mestskej časti Ružinov Dušana Pekára, ktorého meno si nepamätá a ktoré už nikdy v živote nevidel. "Nespolupracoval som s ním, ani ministerstvo, ani nikto z môjho okolia. Stretol som sa s ním na päť minút na ministerstve, odvtedy sme sa nevideli. On mal záujem o poradenstvo pre PR a kampane, ja som však nemal záujem, odmietol som a tým to pre mňa skončilo," dodal.

Daniel Lipšic sa po zverejnení týchto informácií môže zaradiť medzi ďalších zdiskreditovaných politikov, ktorí kritizujú škandalóznu Gorilu. Za ostatné týždne totiž vyplávali na povrch informácie o tom, že premiérka Iveta Radičová sa vo svojom dome stretávala so šéfom Penty Jaroslavom Haščákom, pričom predseda Smeru Robert Fico ju obvinil z toho, že finančná skupina jej poskytla peniaze na prezidentskú kampaň, čo odmietla. Novinára Toma Nicholsona zase niektorí politici ako aj šéf policajného zboru Jaroslav Spišiak označili za agenta tajných služieb. Na predsedu SaS Richarda Sulíka zase vytiahli dokument Sasanka, ktorý informoval o jeho stretnutiach s kontroverzným podnikateľom Mariánom Kočnerom. Sulík mu mal poskytovať informácie o voľbe šéfa prokuratúry.

Dokumenty zverejnené na stránke www.lipsic.net

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu