Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V Poprade sa na protest Gorila II. chystá vyše tisícka ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto

POPRAD – Na piatkovom proteste Gorila II. v Poprade potvrdilo na sociálnej sieti svoju účasť už viac ako 1 000 ľudí.

„Rekordne rýchlo sme sa vyšplhali na toto číslo. Teším sa, že ešte stále existujú ľudia, ktorí sú odhodlaní niečo zmeniť a vyjsť do ulíc. Budem už len dúfať, že tí, ktorí svoju účasť prisľúbili, aj reálne prídu,“ uviedol hlavný organizátor protestu v Poprade Zbyňo Džadoň.

Organizátori piatkového protestu pod Tatrami sa už stretli aj s príslušníkmi polície, aby pomohli dohliadnuť na bezpečnosť zhromaždenia. Mesto Poprad poskytlo organizátorom celoročné pódium v „medzikostolí“ na Námestí sv. Egídia. Na pódiu dostanú priestor aj bežní účastníci protestu. „Zhromaždení budú môcť slobodne vyjadriť svoj názor. Ich prejav bude časovo ohraničený, nesmie obsahovať vulgarizmy a v žiadnom prípade nemôže byť súčasťou predvolebnej kampane ktorejkoľvek politickej strany. Takisto budeme dohliadať na to, aby prejavy nediskriminovali žiadnu skupinu občanov,“ zdôraznil Zbyňo Džadoň

Popradský protest Gorila II. sa začne v piatok o 16:00 na Námestí sv. Egídia a potrvá do 18:00. Skupina demonštrantov sa bude po úvodných prejavoch presúvať po celom námestí, pričom cieľ bude opäť v oblasti medzikostolia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu