Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Po Gorile prichádza Sasanka: Sulík si na SMS s Kočnerom nespomína, styky priznal!

Voľby sa blížia, vyťahovanie špinavostí pokračuje
Voľby sa blížia, vyťahovanie špinavostí pokračuje (Zdroj: Topky, Wiki, SITA)

BRATISLAVA - Po megakauze Gorila sa na webe objavil ďalší údajný prepis s názvom Sasanka. Tentokrát má ísť o SMS medzi podnikateľom Mariánom Kočnerom a šéfom SaS Richardom Sulíkom. Ten pripustil, že sa s Kočnerom v tom období stýkal, na presné znenie SMS si už nepamätá. Rozhodne však odmietol "závery", ktoré dokument predkladá.

"Stretávam sa s veľkým počtom ľudí, poznám pána Kočnera už niekoľko rokov... Niekoľkokrát som sa s pánom Kočnerom stretol, vyše roka sme sa však už nevideli," uviedol Sulík.

Dodal, že o stretnutiach s Kočnerom informoval aj premiérku Ivetu Radičovú. Cieľom rokovaní malo byť získavanie informácií od podnikateľa, ich hodnota však podľa Sulíka pre neho časom klesla. Preto sa s Kočnerom prestal stretávať.
 
Pôvod SMS správ Sulík nevedel spresniť. "To, že som odpočúvaný a sledovaný, pre mňa nie je žiadna novina," poznamenal šéf liberálov. Ďalšie kroky v súvislosti s dokumentom strana zatiaľ len zvažuje.
 
Prepisy SMS komunikácie medzi šéfom SaS Sulíkom a podnikateľom Mariánom Kočnerom pod názvom Sasanka sa objavili vo štvrtok a to na rovnakom portáli ako dokumenty Gorila. Ich obsah sa dotýka obdobia medzi septembrom a decembrom 2010.
 
Správy naznačujú, že Sulík ako predseda parlamentu mal komunikovať s podnikateľom aktuálne politické dianie ako referendum a voľbu generálneho prokurátora. Priložené vyhodnotenie údajných prepisov naznačuje, že pri voľbe šéfa prokuratúry to mohli byť práve poslanci SaS, ktorí v decembri 2010 zahlasovali za Dobroslava Trnku. Ten nakoniec získal podporu 74 poslancov.
 
"Presadenie Jozefa Čentéša ako spoločného kandidáta koalície na generálneho prokurátora stranou SaS sa v tejto súvislosti ukazuje ako zastieranie skutočných záujmov tohto politického subjektu a jej predsedu," konštatuje Sasanka. Motívom strany mohol byť údajne aj záujem vymeniť predsedníčku vlády Ivetu Radičovú, ktorá sľubovala v prípade víťazstva Trnku odstúpiť z postu. 
 
Liberáli závery zverejnených dokumentov odmietajú. "SaS vždy stála za predsedníčkou vlády, aj v situáciách, keď sa za ňu nepostavila ani vlastná strana," oponoval dnes predseda SaS.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu