Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Očkovaním znižujeme úmrtnosť v utečeneckých táboroch

JUŽNÝ SUDÁN. 2014. Chlapec s vakcinačnou kartou proti cholere v utečeneckom tábore v Jube. © Martin Bandzak/fieldtrack.magna.sk
JUŽNÝ SUDÁN. 2014. Chlapec s vakcinačnou kartou proti cholere v utečeneckom tábore v Jube. © Martin Bandzak/fieldtrack.magna.sk (Zdroj: Magna záchranca/Martin Bandzak)

"V Jube mám na starosti MAGNA tím- 25 vakcinátorov. Denne poskytujeme očkovanie pre deti a ich rodiny hľadajúce ochranu pred vojenským konfliktom, ktorý tu vypukol v decembri 2013, " začína rozprávanie o situácii v Južnom Sudáne Lucy Tombe, supervízorka Magna Deti v núdzi.

Tieto deti čelia mnohým ťažkostiam - pri úteku mohli ich matky vziať len to, čo mali oblečené. To znamená, že nemajú vhodné oblečenie proti dažďovému obdobiu, ktoré tu momentálne vládne. Vypukla tu malária, strach z osýpok a hnačky a dýchacie respiračné problémy. Nedávno sa tu rozšírila cholera. Snažíme sa ich všetkých ochrániť najlepšie ako vieme, ale každý deň prichádzajú noví.

Tunajšie podmienky na život sú nedôstojné. Ľudia tu predtým mávali pekné domy, dokonca elektriku či tečúcu vodu. Teraz tu spia v stanoch, ktoré pretekajú a chodia cez mláky vody a všade sú výkaly. Je jasné ako ľahko sa v takýchto podmienkach môže rozšíriť choroba. Taktiež kvôli rozvratu boli pozastavené bežné očkovania, preto je tak dôležité to, čo robíme. tavené bežné očkovania, preto je tak dôležité to, čo robíme.

Magna Deti v núdzi prevádzkuje v Tongpingu a UN utečeneckých táboroch EPI (Rozšírený program imunizácie) v spolupráci s ministerstvom zdravotníctva. Naša iniciatíva začala v kľúčovom okamihu, keď sa krajina stala svedkom obrovského sťahovania obyvateľstva v rámci krajiny, kde ženy a deti unikajú pred násilím a nepokojmi v oblastiach Unity, Horný Níl a Jonglei.

Bežné očkovanie, ktoré MAGNA poskytuje slúži na ochranu detí do 15 rokov, tehotných žien a žien v plodnom veku pred chorobami. Je to nesmierne dôležité vzhľadom na zdravotné podmienky, ktoré panujú v utečeneckých táboroch a odkedy sme spustili EPI, nevypukla žiadna nemoc. Predtým než tu MAGNA začala pôsobiť, zúčastnilo sa EPI len 40% obyvateľstva. V súčasnosti je pokrytie EPI v oboch utečeneckých táboroch 90%. Spomínaná zraniteľná skupina je veľmi náchylná na choroby, najmä v tak znečistenom prostredí ako sú utečenecké tábory. MAGNA prispieva svojou činnosťou k zníženiu úmrtnosti v utečeneckých táboroch v Tongpingu a v UN House.

,,Som veľmi šťastná byť súčasťou tohoto celého, pretože to, čo robíme zachraňuje životy´´. 

Lucy Tombe, supervízorka Imunizačného projektu Magna Deti v núdzi, Tongping UN utečenecký tábor v Jube, Južný Sudán

Pomáhajte s nami.

Zo svojho mobilu môžete tu a teraz zachraňovať detské životy aj vy.Pošlite SMS v tvare MAGNA na číslo 806 a staňte sa pravidelným prispievateľomZaslaním SMS si aktivujete pravidelné mesačné prispievanie v hodnote 3 EurNikdy nebolo jednoduchšie pomáhať.Platí pre všetkých zákazníkov mobilných sietí: O2, Orange/FunFón a Telekom.

Z pravidelného prispievania sa môžete kedykoľvek odhlásiť zaslaním SMS v tvare MAGNA STOP na číslo 806 (odhlásenie je bezplatné).

Viac informácií a možností ako prispieť nájdete na www.magna.sk.

Sledujte nás tiež na Facebooku: www.facebook.com/magnadetivnudzi

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu