Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Magna pomáha na Haiti aj naďalej

Marion Baudry je svojim vlastným povolaním farmaceutka a na Haiti pôsobí ako MAGNA projektový terénny koordinátor. © Martin Bandzak/fieldtrack.magna.sk Zobraziť galériu (7)
Marion Baudry je svojim vlastným povolaním farmaceutka a na Haiti pôsobí ako MAGNA projektový terénny koordinátor. © Martin Bandzak/fieldtrack.magna.sk

Aj 24 mesiacov po zemetrasení 650 tisíc ľudí žije v stanových táboroch.

MAGNA pracovníci poskytujú v troch táboroch – Aviation, Solino a Corvington psychosociálnu pomoc ľuďom, ktorí prišli o svoj domov a najbližších.

 

Ľudia na Haiti boli priamo konfrontovaní s deštrukciou a smrťou, videli vyhrabávať alebo pochovávať mŕtve telá, stratili rodičov, súrodencov, príbuzných a mnohí z nich prišli o svoj domov.

Stále je tu identifikovaných množstvo pacientov s postraumatickým syndrómom, špeciálne matky, ktoré stratili svoje deti.

Psychosociálny tím Magna sa na Haiti zameriava na pomoc deťom a to prostredníctvom rôznych psychosociálnych hier, arteterapie, terapie hrou, podporou fyzických schopností detí či rozvojom matematických schopností. Činnosti sú vedené trénovanými terapeutmi a dohliada na ne aj psychológ. Magna psychológ realizuje individuálne sedenia nielen s deťmi, ale i s dospelými pacientmi, prevažne rodičmi detí v programe.

Darujte ošetrovateľskú starostlivosť pre dieťa v nemocnici na celý mesiac>>

V rámci aktivít psychosociálnej pomoci pre obete zemetrasenia na Haiti postavila Magna v tábore Aviation detské centrum. V tomto tábore žije v súčasnosti okolo 40 tisíc ľudí, ktorí prišli počas zemetrasenia o strechu nad hlavou.

Spomienky na hrozné udalosti môžu ovplyvňovať myšlienky a pocity človeka. Dlhodobými následkami sú potom strach, zraniteľnosť, depresia, hnev a poruchy spánku, ako aj opakované a nekontrolovateľné opätovné prežívanie samotnej udalosti.

 V rámci projektu  sa podarilo pre psychosociálnu pomoc motivovať veľké množstvo pacientov, ktorí služby poskytované Magnou dokonca vyhľadávali sami.

Kľúčom k úspechu je určite aj dennodenná prítomnosť Magny v teréne, a to aj v čase kedy v krajine vrcholila epidémia cholery a tiež v období zhoršenej bezpečnostnej situácie, samozrejme vždy s dôrazom na bezpečnosť pracovníkov Magna tímu. Táto skutočnosť poskytovala pacientom v ich živote a svete bez istôt to, na čo sa kontinuálne mohli spoľahnúť a oplácať to dôverov.

 

Zachraňovať detské životy môžete aj vy!

Vďaka Vám budú môcť deti prežiť každý ďalší deň – dostanú zdravotnú starostlivosť, lieky a nebudú trpieť hladom. A pritom budete mať prehľad o svojich zaslaných finančných prostriedkov a vedieť kde, kedy a komu pomáhate. 

Chcete zachraňovať životy aj Vy? Staňte sa Magna Záchrancom.

Pošlite SMS v tvare MAGNA na číslo 806.

Prihlásenie cez SMS je dostupné pre všetkých zákazníkov mobilných sietí Telekom, Orange, FunFón a O2.

Výška príspevku po aktivácii je 1 Eur. Služba sa automaticky obnovuje každých 30 dní.
Deaktivácia pravidelného prispievania: SMS v tvare MAGNA STOP na číslo 806 (odhlásenie je bezplatné).Viac informácií a možností ako prispieť nájdete na www.magna.sk.

Ako Vás budeme informovať o využití Vášho daru

Každý, kto si aktivuje pravidelné prispievanie v projekte Magna Záchranca u operátorov Telekom, Orange a FunFón dostane pravidelne (1x za mesiac) bezplatnú SMS s informáciami o aktuálne prebiehajúcich projektoch, ktoré sú realizované aj z vyzbieraných finančných prostriedkov cez SMS. Magna Záchranci zaregistrovaní prostredníctvom O2 nás môžu sledovať prostredníctvom našich stránok alebo našej facebookovej stránky.

V prípade registrácie na www.magna.sk môžete dostávať obsiahlejší súhrn správ z terénu prostredníctvom vami zadefinovaného e-mailu.

Sledujte MAGNU v teréne - www.fieldtrack.magna.sk
MAGNA na Facebooku -  www.facebook.com/magnadetivnudzi
Pravidlá projektu Magna Záchranca

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu