Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Najstrašnejšie nehody 2011: Školáčky v Dubovanoch, smrť tehotnej nevesty!

V tomto aute zahynula tehotná nevesta Mirka Zobraziť galériu (8)
V tomto aute zahynula tehotná nevesta Mirka

BRATISLAVA - Je veľmi ťažké posúdiť, ktoré nešťastie je "väčšie," ako to druhé. Ľuďom, ktorí stratia svojich najbližších sa totiž vtedy rúca celý svet. Prinášame vám teda prehľad nehôd, ktoré na verejnosti najviac rezonovali.

Arogantný mladík a dve nevinné dievčatá

Slovensko šokovalo nešťastie z 19. januára. Po Dubovanoch vtedy uháňal šialenou rýchlosťou mladý Dávid. Na svojom Citroene obchádzal autobus, z ktorého práve vystúpili dve školáčky a chceli prejsť cez cestu.  Vošli mu priamo pod kolesá. S veľmi vážnymi zraneniami ich okamžite naložili do sanitky.
 
Simonka (†12) zomrela krátko po nehode, Alicka (†12) o pár hodín neskôr. Otec Alicky Ladislav bol jeden zo záchranárov, ktorého privolali k nehode. Spočiatku nič netušil. Na mieste tragédie, kde videl umierať svoju dcérku a jej kamarátku, sa vtedy psychicky zrútil. Dávida, ktorý počas procesu ľútosť príliš neprejavoval, neminul trest. Súd mu vymeral niekoľko rokov za mrežami.

Najstrašnejšie nehody 2011: Školáčky
Zobraziť galériu (8)

Kamión aj autobus v plameňoch

Šokujúci počet ľudí sa zranil po nehode, ktorá sa odohrala hneď pri slovenkých hraniciach, neďaleko Rajky. Slovenský kamión sa čelne zrazil s českým autobusom a obe vozidlá začali horieť. Nehodu neprežil kamionista aj jeden z českých šoférov. Desať ľudí sa ťažko zranilo, stav jedného z nich je kritický. Celkovo bolo až 51 zranených.
 
 
Z poľskej rodiny prežila len dcérka (11)
 
Mikrospánok, či náhla nevoľnosť mohli byť príčinou tragédie, ktorá sa v auguste odohrala na Kysuciach, v smere od Žiliny do Čadce. Poliak (†44) za volantom Škody Fabie vošiel do protismeru a zrazil sa s kamiónom, rovnako z Poľska.
 
Šofér Fabie po zničujúcom náraze zahynul na mieste. V aute mal aj ženu (†46), ktorá veľmi ťažkým zraneniam podľahla. O život malej dcérky bojovali v čadčianskej nemocnici.
 
 
Aj nehodu na Považí prežilo len dievča, rodičia zahynuli
 
Veľmi podobný scenár malo o mesiac nešťastie pri považskej obci Merašice. Náraz stromu sa stal osudným pre manželský pár. Hasiči, ktorí sa ku zakliesnenej posádke dostávali len ťažko, už dvojici nedokázali pomôcť. Na zadnom sedadle našli ťažko zranenú tínedžerku.
 
 
Neprežili dvaja Petržalčania ani ich kamarátka (†19)
 
Tri mladé životy vyhasli na jeseň na Záhorí. Po ceste medzi Malackami a Studienkou sa rútilo strieborné Alfa Romeo, v ktorom sedeli dvaja mladíci z Petržalky a miestna dievčina. Auto zišlo z cesty a v obrovskej rýchlosti vletelo do stromu. 
 
Auto sa doslova rozpolilo a časť z neho zostala visieť na kmeni. Mladý šofér (†27) a jeho o dva roky starší spolujazdec boli na mieste mŕtvi. Dievčina bojovala o život, ale napokon zomrela v sanitke, ktorá ju prevážala do nemocnice.
 

 

Mirka zahynula v deň svadby, čakala dieťatko
 
Východoslovenská obec Rudník sa na konci novembra ocitla v slzách. Pripravovala sa na veľkú udalosť - svadbu Mirky (†30) s Miroslavom. Žiaľ, osud sa s nevestou aj jej rodinou kruto zahral. Cestou ku kaderníčke, len niekoľko hodín pred obradom, havarovali.
 
Tragédia sa odohrala skoro ráno. Mirka sedela v aute spolu s ďalšími troma ženami zo svojej rodiny. Chystali sa ku kaderníčke, aby boli počas svadby čo najkrajšie. Žiaľ, keď prechádzali popri obci Hodkovce, ich Fabia sa čelne zrazila s Renaultom Scénic. 
 
Najhoršie dopadla Mirka, ktorá zomrela po prevoze do nemocnice. Jej mama (60) a sestra (41) sa ťažko zranili a museli ich hospitalizovať. Druhá z nich dokonca podľa polície utrpela krvácanie do mozgu. Mladá neter Simona (20) a šofér (49) Renaultu vyviazli s ľahšími  zraneniami. Mladá nevesta bola v štvrtom mesiaci tehotenstva. Žiaľ, nehodu neprežila ona ani dieťatko, ktoré nosila pod srdcom.

Najstrašnejšie nehody 2011: Školáčky
Zobraziť galériu (8)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu