Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Jan Novotný: Tajomstvo môjho bohatstva

Jan Novotný Zobraziť galériu (20)
Jan Novotný

MNÍCHOV - Záhada majetku milionára Jana Novotného (28) je odhalená! Hlavný aktér markizáckej reality show Nevesta pre milionára chce ukázať, že naozaj patrí medzi majetných ľudí a nemá problém povedať ani to, ako milióny zarába. Jedine Novému Času sa podarilo nájsť jeden z domov, v ktorom Jan býva.

Dvojposchodový secesný dom sa nachádza v tichej časti na periférii bavorskej metropoly. Novotný sa o strechu nad hlavou delí s ďalšími dvomi rodinami, ktorých mená sú uvedené na zvončeku pri vchodových dverách. Rekonštrukciu budovy robila firma P und P, s ktorou spolupracuje aj Janova spoločnosť.

Mladý podnikateľ úzkostlivo tají svoje súkromie a žiadne médiá do svojho domova nepustí. O svojich podnikateľských aktivitách však hovorí rád: „Spolu s Tiborom Hoffmannom som spolumajiteľom spoločnosti HN Gruppe. Zaoberáme sa skupovaním secesných domov z konca 19. storočia do roku 1920. Tieto budovy kompletne rekonštruujeme a znovu ich predávame,“ prezradil majetný mladík. Jeho firma má ročný čistý zisk zhruba milión eur, čo je v prepočte takmer štyridsať miliónov korún. „Na slovenské pomery som možno bohatý, ale v Mníchove sú takých desaťtisíce,“ zdôraznil boháč, ktorého majetkové pomery spochybnil nemenovaný slovenský týždenník.

Ďalšou jeho firmou, ktorá mu zarába nemalé prostriedky, je HN Investment. „Niekedy potrebujeme efektívny „cash“, aby sme mohli pracovať na viacerých väčších zákazkách. Potrebujeme na to investície aj od iných subjektov, a práve na to máme založenú túto spoločnosť. Pomáha nám to efektívnejšie využívať prostriedky,“ poznamenal.

Treťou firmou, ktorej vlastníkom je Jan Novotný, je Novotrans. „Je to zabehnutá firma, za rok mi zarobí asi 100-tisíc eur (asi 4 mil. Sk). Prečo by som ju rušil? Aj milionárovi sa zíde pár korún navyše,“ smeje sa budúci ženích. Najpresvedčivejším dôkazom Novotného bohatstva je platobná karta American Express Platinum. Jej držiteľ môže čerpať neobmedzené prostriedky a na jej získanie je nevyhnutný vysoko nadštandardný príjem. Novotný z nich má hneď dve.

Finalistky show Nevesta pre milionára >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu