Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Kde sú Novotného milióny?

Jan Novotný Zobraziť galériu (17)
Jan Novotný

MNÍCHOV/STARNBERG - Aký je skutočný majetok hlavného aktéra markizáckej reality show Nevesta pre milionára Jana Novotného (28)? Je naozaj taký bohatý, ako to prezentuje na Slovensku? Nový Čas pátral priamo v Nemecku po jeho finančných pomeroch a zistil zaujímavé skutočnosti...

Podľa internetovej stránky by mala prepravná firma Jana Novotného s názvom Novotrans sídliť v mestečku Starnberg na Hauptstrasse 31. Na webovej stránke www.novotrans.de je zobrazená budova s obrovským nápisom firmy a tiež veľkým bilbordom ponúkajúcim prepravné služby. Skutočnosť je však úplne iná. „Hoci pána Novotného poznám, na tejto adrese nebýva už viac ako dva roky. Netuším, ako jeho firma funguje. Jan sem chodí iba veľmi zriedka. Má tu prázdnu kanceláriu,“ povedala Novému Času obyvateľka domu na spomínanej adrese. Len poštová schránka s jeho menom svedčí o tom, že s objektom má čosi spoločné. Starnberčania, ktorých sme sa pýtali na potenciálneho milionára, len nechápavo krútili hlavami. „Nikdy som to meno nepočula, netuším, kto to je,“ povedala žena už niekoľko rokov pracujúca vo firme sídliacej v tej istej budove ako Novotného prepravná spoločnosť.

Aká je teda pravda? Je Jan naozaj v „balíku“, alebo to len predstiera? „Moja firma Novotrans sídli v Starnbergu kvôli nižším daniam,“ priznal farbu televízny ženích. V objekte má len formálne prenajatú jednu miestnosť a dve parkovacie miesta za budovou. „Všetky aktivity firmy riadim z Mníchova,“ zdôraznil Jan. Práve v metropole Bavorska trávi šarmantný podnikateľ najviac času. V centre mesta má v historickej budove prenajatých niekoľko miestností. Tu sídli spoločnosť HN Gruppe, ktorá obchoduje so secesnými budovami z rokov 1890 - 1920. „Tieto objekty skupujeme, rekonštruujeme a následne predávame. Na zháňanie investorov slúži druhá firma HN Investment,“ podotkol podnikateľ. Okrem Jana je spolumajiteľom akciovej spoločnosti aj Thomas Hoffman. Podľa zistení Nového Času bol čistý zisk firmy HN Immobilien za rok 2005 približne 1 milión eur, teda asi 37,5 milióna korún! Na otázku Nového Času, prečo Novotný svojim klientom predstavuje na webovej stránke starnberské sídlo firmy Novotrans nereálne, odvetil: „Som podnikateľ a vnímal som to ako dobrú prezentáciu spoločnosti. Vyrobila mi to agentúra na objednávku a na internete je to v tejto podobe už dva roky,“ poznamenal.

Markíza je presvedčená, že s majetkom Jana Novotného je všetko s kostolným poriadkom. „Má dokázateľne miliónový majetok. Spochybňovanie jeho osoby je preňho i pre nás určite veľkým rozčarovaním. Vzhľadom na nepravdivé informácie, ktoré sa objavili v nemenovanom týždenníku, podnikneme my aj Jan Novotný právne kroky,“ uviedla vo svojom vyjadrení hovorkyňa Markízy Ivana Semjanová. Fotoreportér Nového Času prichytil Jana vo chvíli, keď v utorok podvečer opúšťal svoju pracovňu. Naľahko oblečený nasadol do svojho čierneho športového Porsche a zmizol v uličkách Mníchova. Novotný vlastní v centre Mníchove byt a luxusnú vilu na okraji mesta.

Na internetovej stránke (fotografia vľavo) má Novotného budova honosný nápis a bilbord, v skutočnosti je objekt „holý“ (fotografia vpravo).

 
Kde sú Novotného milióny?
Zobraziť galériu (17)
Kde sú Novotného milióny?
Zobraziť galériu (17)
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu