Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Voľby začali bez problémov, voliť môže 4 324 910 občanov

Voľby 2012
Voľby 2012

BRATISLAVA - Predčasné parlamentné voľby sa na Slovensku začali bez problémov.

"Nemáme žiadne správy, že by došlo niekde k nejakému problému pri otvorení alebo pri začatí hlasovania," povedala zapisovateľka Ústrednej volebnej komisie (ÚVK) Lívia Škultétyová. Komisia, ktorá dohliada na priebeh volieb, sa dnes stretla prvýkrát o 08.00 h, podľa Škultétyovej podnety dovtedy nedostali.

Všetky volebné miestnosti sa otvorili o 07.00 h. "Ani jeden primátor a starosta nevyužil možnosť určenia hlasovania na skoršiu hodinu," poznamenala Škultétyová. Voliči dnes môžu svoj hlas odovzdať v 5956 volebných miestnostiach, v zoznamoch bolo zapísaných 4.324.910 voličov. Definitívny údaj však bude známy až zo zápisnice ÚVK. O voličský preukaz požiadalo 89.505 ľudí.

Vzhľadom na to, že polícia ÚVK upozornila na možné snahy o narušenie priebehu volieb, ÚVK vyzvala okrskové volebné komisie, aby dohliadli na plynulý a riadny priebeh volieb. Pokiaľ by však podľa Škultétyovej k narušeniu došlo, zasiahne polícia. Ozrejmila, že pod narušením volieb možno chápať to, že sa bude voličom brániť v uplatnení ich volebného práva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu