Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V deň volieb sa v Bratislave uskutoční sviečková manifestácia

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

BRATISLAVA - Na Hodžovom námestí v Bratislave sa počas volieb uskutoční sviečková manifestácia. Aktivisti z hnutia Generácia '89 dňa 10. marca 2012 usporiadajú smútočnú akciu a vyzývajú ľudí aby si prišli uctiť ušliapavanú demokraciu zapálením sviečky a minútou ticha.

Účasť už ohlásili desiatky ľudí. Od 18-tej hodiny bude pred prezidentským palácom stáť symbolický náhrobný kameň s truhlou a smútočnými vencami. Na námestí vyvesia aktivisti štátnu vlajku hore nohami, čo sa na základe medzinárodných ustanovení považuje za znak tiesne v prípadoch okliešťovania slobody či demokracie.

Podujatie je reakciou na spoločenské-politické udalosti posledných týždňov (kauza Gorila), ako i vyjadrením nesúhlasu s dlhodobým smerovaním Slovenska, obrovskou mierou korupcie, stavom súdnictva, školstva, zdravotníctva, partokratickým spôsob vládnutia, rozkrádaním verejných financií či politickými kauzami. Symbolickým smútočným miestom vytvoreným pred prezidentským palácom chceme vyslať jasný signál najvyšším štátnym predstaviteľom a požadujeme zásadnú zmenu v našej krajine, ktorá v našom štáte zabezpečí skutočné právo a demokratické princípy.

Akcia sa symbolicky uskutoční v deň volieb, v ktorých kandidujú do najvyšších zastupiteľských pozícií i ľudia podozriví z korupčných megaškandálov, ľudia stýkajúci sa s mafiou či osoby zapletené to politických káuz v uplynulých rokoch a nebola im vyvodená zodpovednosť. Podľa všetkých očakávaní zažijeme najnižšiu volebnú účasť v histórií samostatnosti Slovenska, a tento fakt je podľa nášho názoru jasným signálom a záväzkom pre akúkoľvek nastávajúcu vládnucu garnitúru ku krokom, ktoré budú viesť k zásadnému posilneniu úrovne demokracie s participatívnymi prvkami a zaručia absolútnu transparenciu či kontrolu politických činov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu