Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Mojsejová prichytená na prokuratúre: Maskovala sa tmavými okuliarmi!

Manželia Mojsejovci prichádzajú na Generálnu prokuratúru.
Manželia Mojsejovci prichádzajú na Generálnu prokuratúru.

BRATISLAVA – Nora Mojsejová sa v stredu predpoludním objavila v budove Generálnej prokuratúry v Bratislave. Oči si kryla veľkými čiernymi okuliarmi, prezradil ju však manžel Braňo v oranžovo-žltom svetri. Čo tam robili?

Košická podnikateľka a predsedníčka Strany slobodného slova Nory Mojsejovej prišla na Generálnu prokuratúru krátko pred jedenástou. Zamierila k podateľni s papiermi v rukách, kde podľa vlastných slov podala trestné oznámenie na neznámeho páchateľa za uverejnenie volebných prieskumov agentúry Polis.

Mojsejová je presvedčená, že v pondelok zverejnený prieskum bol neúplný, keďže výsledky hovorili len o tom, že 54 percent ľudí by sa volieb nezúčastnilo. „Bol zavádzajúci, pretože nebolo uverejnené, koľko ľudí nevie, či by volilo a koľko ľudí ešte nie je rozhodnutých, koho by volilo,“ uviedla po tom, čo na prokuratúre odovzdala trestné oznámenie. Zároveň považuje prieskum za odfláknutý a účelový.

Prieskumy podľa košickej podnikateľky masírujú verejnú mienku a sám šéf agentúry Polis Ján Baránek je podľa nej zaujatý. Ten Mojsejovej obvinenia odmieta. "Asi budem musieť zvážiť ja trestné oznámenie, hoci takéto útoky pred voľbami sú vždy. Keby som mal na všetko reagovať, tak sa zaoberám len trestnými oznámeniami na politikov," reagoval.

Tento prípad však podľa jeho slov presahuje hranice. "Pretože pani Mojsejová a aj tí, čo jej radia, vôbec nerozumejú, o čom hovoria," myslí si Baránek. Polis je podľa jeho slov agentúra, ktorá v prieskumoch dlhodobo dosahuje najpresnejšie výsledky.

Baránek je presvedčený, že Mojsejová zrejme od prieskumu očakávala lepšie čísla pre jej stranu. "Moja zásadná otázka znie, prečo by mala mať vyššie preferencie, ako má? Pani Mojsejová nech si uvedomí, že bolo široko medializované jej trestné stíhanie, podozrenie z finančnej sprenevery," uzavrel šéf agentúry Baránek, ktorý preto nerozumie, prečo by Mojsejovej strana mala mať po týchto kauzách väčšie preferencie.

Mojsejová podala trestné oznámenie

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu