Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Na kandidátke komunistov budú aj Ľupták a Sidor

Ján Ľupták Zobraziť galériu (2)
Ján Ľupták

BRATISLAVA - Pred predčasnými parlamentnými voľbami Komunistická strana Slovenska zjednocuje malé ľavicové strany, ktorým ponúkla otvorenú kandidátku pre ich zástupcov. Celoštátna konferencia komunistov, ktorá sa uskutočnila v sobotu v Lučenci, odsúhlasila na kandidátke KSS zástupcov Združenia robotníkov Slovenska, Robotníckej strany i nestraníkov.

ZRS bude zastupovať na kandidátke KSS jej predseda Ján Ľupták, ROSA Marián Kočnár. Ako občiansky kandidát je na kandidátke Milan Sidor, bývalý kandidát KSS na prezidenta republiky. „Tento počin je vážnym signálom, že ľavicové strany nespokojné s doterajšou pseudoľavicovou politikou sociálnej demokracie majú iné predstavy o podstate ľavicovej politiky v prospech väčšiny občanov na Slovensku a chcú vytvoriť silnejšiu protiváhu súčasnej pravicovej politike,“ povedal predseda KSS Jozef Hrdlička.

Na kandidátke je jedna tretina mladých ľudí do 35 rokov, pedagogickí pracovníci, učitelia, zdravotníci, starostovia obci, robotníci. Za lídra KSS bol zvolený predseda strany Jozef Hrdlička.

Na konferencii bol schválený aj „Program komunistov na záchranu Slovenska“, ktorého prioritou je úsilie o postupné vytváranie silného štátneho sektoru na Slovensku, zdanenie bánk, opätovné zavedenie progresívnej dane či dôsledné prehodnotenie privatizácie na Slovensku. Predčasné parlamentné voľby budú 10. marca 2012. Strany musia kandidačné listiny predložiť na ministerstvo vnútra do 11. decembra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu