Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Alexandra Pribulová: Obhajoba triumfu je veľkým záväzkom do budúcna

Slovak Streetball Association
Slovak Streetball Association

BRATISLAVA - Rozhovor s víťazkou ankety o najlepšiu slovenskú streetballistku roka 2010 Alexandrou Pribulovou.

Ako hovorí staré športové príslovie: Je oveľa tažšie niečo obhájiť ako získať. V nevyspitateľnom a dynamickom športe ako streetball to platí dvojnásobne. Dvadsaťdvaročná odchovankyňa BK Eilat Prešov to v tohtoročnej spoločnej ankete eBasket.sk, Slovenskej streetballovej asociácie a neziskového fondu Basketland o najlepších slovenských streetballistov dokázala. Aktuálne študentka 3. ročníka Právnickej fakulty UK a v mladosti talentovaná mažoretka, ktorá svoje umenie a talent nakoniec venovala basketbalu a streetballu. Jedna z najsympatickejších hráčok prvoligových basketbalových paluboviek a streetballových ihrísk a pre rok 2010 najlepšia slovenská streetbalistka Alexandra Pribulová.

Druhýkrát v rade najlepšia slovenská streetballistka roka, Aké sú tvoje bezprostredné pocity ?

Bezprostredne po vyhlásení môjho mena som bola veľmi milo prekvapená, keďže neviem, či sa mi vôbec v živote podarilo niečo obhájiť...(Smiech). Chcela by som sa poďakovať najmä spoluhráčom z tímu, konkrétne Peťovi Ivanovičovi, Ferovi Kubalovi, Miške Malinkovej a Maťovi Šilanovi, ktorí ma zobrali medzi seba a dali mi dostatok priestoru, bez nich by som to určite nedokázala. Samozrejme je to aj veľký záväzok do budúcna a chcela by som svojimi výkonmi dokázať, že ocenenie je v správnych rukách.

Hovorí sa, že je ťažšie niečo obhájiť ako získať. Čo podľa teba rozhodlo o tvojom opakovanom triumfe?

Myslím si, že všeobecne v anketách sa hodnotí výkon v súlade so sympatiami, takže asi rozhodli tieto dva atribúty. Keď som videla mená všetkých 10 nominovaných, tak som si pomyslela, že to môže vyhrať v tak silnej konkurencii hociktorá z nás. Oproti minulému ročníku konkurencia bola určite silnejšia a o to viac som vďačná všetkým, ktorí za mňa hlasovali.

Aké boli tvoje streetballové začiatky?

Moje streetballové začiatky išli súbežne s tými basketbalovými, keďže od 6. ročníka základnej školy nás tréneri brávali na známy prešovský streetball. Druhou etapou môjho priblíženia sa k streetballu bol príchod do Bratislavy na univerzitu a spoznanie ľudí z Basketlandu, ktorí ma prijali medzi seba.

Je o tebe známe, že hrávaš aj basketbal za tohtoročného finalistu 1.ligy žien BK Eilat Prešov. Čo ťa baví viac, basketbal alebo streetball? Na ktorý z nich by si sa v budúcnosti pri nevyhnutnosti špecializácie zamerala?

Pre mňa basketbal vždy znamenal aj veľa odriekania a driny, naproti tomu streetball je na prvom miesta hlavne o zábave a skvelej komunite ľudí. Pre mňa oba tieto športy znamenajú deravý kôš a životný štýl, sú pre mňa doslova srdcovkou.

Túto sezónu si sa predstavila iba na jednom podujatí vo Vajnoroch, aký je dôvod tvojich absencií?

Dôvodom sú povinnosti v škole a blížiace sa bakalárske štátnice, takže aktuálnou prioritou sú štátnicové otázky.

Aký máš názor na ankety?

Osobne na mňa pôsobia vždy motivačne bez ohľadu na to, ako dopadnú. Ak dopadnú zle, je to veľká motivácia na zlepšenie sa a keď dopadnú podobne ako táto, je to veľký záväzok a motivácia dokázať, že na to mám.

Ako sa ti páčil sobotný večer so spoločným vyhlasovaním basketbalovej aj streetballovej ankety?

Večer aj celá myšlienka sa mi páčili, tieto dva športy majú a budú mať k sebe veľmi blízko. Mali by aj naďalej v budúcnosti úzko spolupracovať, aby spoločnými silami ešte viac prerazili na Slovensku.

Aké sú tvoje najbližšie plány a plány do ďaľšej sezóny?

Mojím najbližším cieľom je úspešne doštátnicovať. Deň na to sa plánujem zúčastniť finálového turnaja v Banskej Bystrici, kde by som chcela spraviť s tímom dobrý výsledok. Čo sa týka ďaľšej basketbalovej sezóny, plánujem hrávať naďalej za Prešov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu