Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

NR SR: Palko by mal informovať o vyšetrovaní vraždy Daniela Tupého

Vladimír Palko Zobraziť galériu (4)
Vladimír Palko

BRATISLAVA - Minister vnútra Vladimír Palko by mal Národnú radu (NR) SR informovať o priebehu vyšetrovania vraždy Daniela Tupého a postupe polície pri potláčaní prejavov intolerancie, neznášanlivosti a rasizmu na Slovensku. Návrh na doplnenie programu predložila poslankyňa za Slobodné fórum Zuzana Martináková.

Minister financií Ivan Mikloš by mal poslancov informovať o financovaní tzv. rodinných víl pre manažérov Kia Motors v sume, ktorá je podľa poslanca Dušana Jarjabka takmer polovicou rozpočtu rezortu kultúry. Poslanci súhlasili aj s predĺžením lehôt na prerokovanie vládnej novely zákona o stavebných výrobkoch v druhom čítaní do apríla 2006.

Neúspešne skončil v poslednom čase tradičný návrh predsedu Smeru Roberta Fica, aby parlament požiadal uznesením vládu zastaviť akékoľvek privatizačné projekty do konca tohto volebného obdobia. Neprešiel ani návrh predsedu brannobezpečnostného výboru Roberta Kaliňáka (Smer-SD) vypustiť z programu rokovania 52. schôdze novelu zákona o sociálnom zabezpečení policajtov a vojakov.

Podľa jeho slov novela prehlbuje rozdiely v sociálnom zabezpečení policajtov a jednotlivých ozbrojených zložiek. Plénum nepodporilo ani návrh poslanca Ľubomíra Vážneho, ktorý chcel, aby vláda zastavila privatizáciu Železničnej spoločnosti Cargo Slovakia a vypracovala analýzu nevyhnutnosti tejto privatizácie. Rozruch v sále spôsobil návrh poslanca Tibora Mikuša, ktorý chcel, aby parlament uznesením odsúdil nacionalistickú kampaň v okresoch Dunajská Streda a Galanta pred druhým kolom volieb predsedov vyšších územných celkov. Tento návrh takisto poslanci nezaradili do programu schôdze.

Poslanci následne odsúhlasili program 52. schôdze NR SR ako celok. Jej hlavným bodom je návrh štátneho rozpočtu na budúci rok. Ešte pred prerokovávaním rozpočtu budú poslanci rozhodovať o podobe desiatich noriem, ktoré s ním súvisia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu