Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Torzo tela ženy už pochovali

Margitu Pankievičovú († 69) z Ortášov pri Košiciach pochovali na miestnom cintoríne.
Margitu Pankievičovú († 69) z Ortášov pri Košiciach pochovali na miestnom cintoríne.

KOŠICE - Nájdené torzo tela ženy bez rúk a hlavy už identifikovali! Išlo o dôchodkyňu Margitu Pankievičovú († 69) z Ortášov pri Košiciach, ktorú už aj pochovali na miestnom cintoríne. Kto ju surovo zavraždil, sa stále nevie. Zmizol aj milión korún za predaj pozemkov skrachovanému Horizontu.

Dôchodkyňa bola nezvestná od konca decembra 2004. Nohy a časť trupu nebohej aj so závažím dvoch kameňov objavili až v auguste tohto roku v nádrži Ružín. Boli v takom štádiu rozkladu, že kriminalisti mali problém určiť presný dátum smrti. Až analýza vzoriek DNA detí dôchodkyne potvrdila jej totožnosť. „Isté je, že k oddeleniu tela nebohej došlo až po jej smrti, ktorá nastala zrejme ešte vlani v decembri,“ uviedol košický krajský šéf vyšetrovateľov Rudolf Pilarčík. Podľa neho jedným z možných motívov vraždy je predaj spomínaných pozemkov, vylúčiť sa však nedajú ani rodinné nezhody. Aj susedia potvrdili, že nebohá, ktorá v minulosti pracovala na miestnom družstve, najprv prepísala dom na dcéru, no neskôr si to rozmyslela a o nehnuteľnosť v Ortášoch sa súdila.

„Okruh páchateľov sa zužuje,“ dodal Pilarčík, ktorý si podobný spôsob popravy ani nepamätá. Pátranie po hlave a rukách Ortášanky zatiaľ neprinieslo úspech ani po nedávnom vypustení nádrže. „Jej smrť zaskočila všetkých obyvateľov, ktorí si nedokážu vysvetliť, prečo ju niekto takto surovo odpratal zo sveta,“ vraví Anton Nemčík, starosta Ploského, ku ktorému patrí časť Ortáše.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu