Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Arcibiskup Sokol požehnal vodcu pospolitosti

Arcibiskup Sokol požehnal stranu, ktorú chcú zakázať. Zobraziť galériu (2)
Arcibiskup Sokol požehnal stranu, ktorú chcú zakázať.

BRATISLAVA - Tak nad týmto súdnemu človeku ostane rozum stáť! Arcibiskup a človek evidovaný vo zväzkoch ŠtB ako agent - Ján Sokol nemal problém na spomienkovej slávnosti pri 66. výročí vojnového Slovenského štátu podporiť vodcu kontroverznej Slovenskej pospolitosti Mariana Kotlebu a požehnal ho!

Kým Sokol si podáva ruku s Kotlebom, na Najvyššom súde leží žiadosť generálneho prokurátora Trnku na rozpustenie tejto podivnej strany.V čase, keď v spoločnosti rezonuje antifašistická nálada v súvislosti s vraždou 21-ročného Daniela Tupého, je ohromujúce zistenie, že arcibiskup a agent Ján Sokol sa v marci zúčastnil na akcii, na ktorej mal svoj prejav aj vodca Pospolitosti Marian Kotleba. S príhovorom vystúpil aj Mons. Ján Sokol. Ten na konci akcie dokonca podal Kotlebovi ruku, vyjadril strane podporu a jej vodcu požehnal.

Členovia strany sú na tento zážitok náležite hrdí a fotku, na ktorej je Sokol, si dali i na svoju internetovú stránku. Arcibiskupský úrad sa k tejto téme odmieta vyjadrovať a považuje túto záležitosť za uzavretú. Hovorca úradu Tibor Hajdu to zdôvodnil svojsky: „Akcia sa konala v marci.“ Takže v novembri už podľa neho zrejme nie je dôvod o tom hovoriť. Jediné stanovisko, ktoré nám bol hovorca ochotný poskytnúť, je vyjadrenie, že „Arcibiskupský úrad, cirkev a arcibiskup Sokol nemá nič spoločné so Slovenskou pospolitosťou“. Škoda len, že na marcovej akcii Pospolitosti to vyzeralo úplne inak.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu