Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Dzurinda a Bugár dôverujú Simonovi!

Na Slovensku je to tak - Simon ostane aj po škandále vo svojej ministerskej funkcii.
Na Slovensku je to tak - Simon ostane aj po škandále vo svojej ministerskej funkcii.

BRATISLAVA - To je nehoráznosť! Premiér Dzurinda a predseda SMK Bugár dôverujú ministrovi pôdohospodárstva Zsoltovi Simonovi (SMK) napriek tomu, že jeho rezort priklepol firme, v ktorej bol spoločníkom agrodotácie vo výške 8 miliónov Sk. Poriadok si tak s ním nevie urobiť ani vlastná strana.

Dzurinda vníma dotácie pridelených Simonovej firme nie ako politický, ale etický problém. Nebude preto zatiaľ podávať návrh na jeho dovolanie. Je vraj iba na Simonovi, aby sa rozhodol, či bude znášať tlaky, alebo sa rozhodne pre iné riešenie, zdôraznil Dzurinda.

"Je to rébus, ktorý si musí vyriešiť Simon a prípadne politická strana, ktorá ho nominovala," doplnil premiér. Dzurinda je presvedčený, že vždy bude problémom, ak bude ministrova firma žiadať peniaze z verejných zdrojov. Nechce spájať prípad ministra Simona a exministra práce Kaníka.

"Problém ministra Simona je o jedno, dve poschodia nižšie, ako Ľudovíta Kaníka. Mal by si to vyriešiť človek, ktorého sa to týka," dodal premiér. Podobne škandalózne zareagovalo aj predsedníctvo SMK na čele s Bélom Bugárom, ktoré Simonovi vyslovilo dôveru. "Považujeme však za potrebné, aby sa SMK ospravedlnila občanom," vyhlásil Bugár. Nezabudol dodať, že minister konal v súlade so zákonom.

Firma Agrotrade Padarovce, kde bol nominant SMK Simon spoluvlastníkom, získala v roku 2003 8 mil. Sk zo štátneho rozpočtu. Simon predal svoj majetkový podiel až v júni 2004.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu