Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

ANO: Strana má nových podpredsedov, pripravuje volebné tézy

LEVOČA – Republiková rada Aliancie nového občana (ANO) na rokovaní v Levoči dnes zvolila nových podpredsedov strany. Novými podpredsedami ANO sa stali - Beáta Brestenská pre školstvo a vedu, Ján Kepeňa pre regionálny rozvoj, Katarína Glončáková pre zahraničnú oblasť, Vladimír Menich pre ekonomické činnosti a Eva Černá, ktorú v jej neprítomnosti pre chorobu, zvolila rada za podpredsedníčku pre sociálnu oblasť a rodinu.

Republiková rada ANO sa zaoberala aj posudzovaním a aktualizáciou programu Moderná spoločnosť. Pracovné miesta, moderná škola, ako alternatíva pohľadu konzervatívneho KDH, moderná rodina, ako priestor pre naplnenie rovnocenného vzťahu dvoch rovnocenných ľudí a regionálny rozvoj budú štyri priority, ktorým sa chce ANO v najbližšom období venovať.

Všetky priority by mali rozpracovať odborné tímy tak, aby mohol programový kongres strany schváliť tézy volebného programu. Podľa Pavla Ruska samotné reformy nestačia na prilákanie zahraničných investorov a na vytvorenie nových pracovných miest. ANO sa chce v ekonomickej oblasti prioritne venovať tvorbe nových pracovných miest vytvorením podmienok na ďalší rozvoj priemyselných parkov a diaľnic hlavne v ekonomicky slabších regiónoch.

Programový kongres ANO by mal byť v januári alebo vo februári budúceho roku. Volebný program ANO bude prezentovaný pod hlavičkou Moderná spoločnosť. "Pripravujeme sa na budúce obdobie. Pripravujeme sa na návrat do pozícií, ktoré sme mali a chceme pripraviť program, ktorý nám to umožní,“ uviedol P. Rusko.

Republiková rada ANO sa zaoberala aj blížiacim sa voľbám do vyšších územných celkov (VÚC). ANO sa chce presadiť v koalíciách, ktoré sú už väčšinou uzavreté. Podľa Ruska, aliancia ponúka na regionálnej úrovni veľmi dobrých kandidátov. Má svojich kandidátov v Banskej Bystrici a v Košiciach. "Urobíme všetko preto, aby sme boli vo voľbách do VÚC úspešnejší než pred štyrmi rokmi,“ doplnil Rusko. Cieľom ANO je dosiahnuť viac poslancov.

V parlamente podporí ANO len tie návrhy zákonov, ktoré majú pre ANO zmysel a boli súčasťou programového vyhlásenia vlády, “pokiaľ však svojím obsahom budú korešpondovať aj s našimi programovými prioritami,“ uviedol Rusko. Podľa B. Brestenskej, príkladom sú školské zákony, ktoré sú pre ANO v súčasnej podobe neprijateľné. "Tam určite nepodporíme veci, ktoré obsahovo idú proti našim prioritám,“ uviedla Brestenská. ANO však nebude automaticky zatracovať návrhy zákonov len preto, že je v opozícii.

Rokovanie Republikovej rady ANO sa uskutočnilo v kraji, kde mala aliancia podľa Ruska najväčšie problémy s regionálnymi funkcionármi, "ako jasný signál podpory tých, ktorí pri nás zostali,“ doplnil. Otázkam minulosti sa republiková rada podľa svojho lídra venovala "len niekoľko minút“. Minulosť nie je podľa Ruska téma, na ktorú chce ANO míňať energiu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu