Sobota15. jún 2024, meniny má Vít, zajtra Bianka, Blanka

Počasie: Babie leto sa skončilo

Jane Vigerovej (24) bolo chladno aj v teplejšom oblečení.
Jane Vigerovej (24) bolo chladno aj v teplejšom oblečení.

BRATISLAVA - Bŕŕŕ, poriadne sa ochladilo! Cez naše územie prešiel studený vietor. Nikoho nenechal na pochybách, že je jeseň. Vo Vysokých Tatrách aj nasnežilo. Teplejšie nebude ani v najbližších dňoch. Čaká nás veľa oblačnosti, vietor, dážď a chlad.

,,Počasie má typický jesenný charakter. Babie leto to už veru nie je," hovorí Pavol Faško zo Slovenského hydrometeorologického ústavu v Bratislave. Jeho kolegovia namerali včera ráno pätnásť centimetrov snehu na Lomnickom štíte a dva centimetre na Chopku. Snežiť neprestalo ani v priebehu dopoludnia. "Denné teploty sa budú v najbližších dňoch pohybovať od 16 do 20 stupňov, na severe Slovenska len od 11 do 15 stupňov. Nočné poklesnú na 12 až 7 stupňov, v údoliach môžu byť ešte nižšie," hovorí Faško.

Dnes môže byť ešte o niečo chladnejšie. Na východe Slovenska budú doznievať zrážky. V prvých dňoch budúceho týždňa treba očakávať zrážky aj na ostatnom území Slovenska. ,,Zmeny môžu nastať až v druhej polovici týždňa. Vtedy je šanca, že by sa mohlo počasie mierne zlepšiť," uzavrel meteorológ.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu