Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

O odložené košické dieťa sa prihlásili údajní rodičia!

Nájdené dievčatko
Nájdené dievčatko

KOŠICE – Príbeh odloženého dieťaťa v Košiciach má šokujúce pokračovanie. Dieťa našli dopoludnia, večer sa k nemu prihlásila dvojica a tvrdila, že ide o ich dcérku Melisu! Údajní rodičia dieťaťa, ktoré našli v utorok zamestnanci jednej z firiem na Mlynskej ulici v Košiciach, sa večer dostavili do Detskej fakultnej nemocnice, kde je dievčatko hospitalizované.

Podľa polície však „nevedeli jednoznačne preukázať svoj vzťah k odloženému bábätku,“ uviedla košická hovorkyňa Jana Demjanovičová. Aké vysvetlenie k celému prípadu údajní rodičia poskytli, polícia neinformovala.

"Privolaní policajti ich predviedli na Obvodné oddelenie PZ Košice – Západ, kde ich vypočuli, pričom údajná matka, 25-ročná Andrea z okresu Prešov, tvrdila, že dcéru Melisu porodila dňa 28. decembra v prešovskej nemocnici. Za účelom identifikácie vzťahu matky a dieťaťa bol odobratý porovnávací materiál, ktorý bude zaslaný na expertízne skúmanie na Krajský expertízny ústav PZ Košice," uviedla. Až na základe výsledkov expertízy sa rozhodne o ďalšom postupe.

Opustené dievčatko priviezla rýchla zdravotná služba do nemocnice v utorok krátko pred poludním. Dieťa bolo pri vedomí a po základnom vyšetrení skončilo na klinike detí a dorastu. Sociálna sestra súčasne začala podnikať potrebné kroky k identifikácii dieťaťa a jeho ďalšiemu umiesteniu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu