Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Lidl predával párky s dvoma dátumami spotreby, vinu odmieta

Dátum spotreby týchto párkov je záhadou Zobraziť galériu (4)
Dátum spotreby týchto párkov je záhadou

BRATISLAVA – V prievidzskom supermarkete Lidl predávali párky, ktoré mali pôvodný dátum spotreby 9.1. prelepený ďalšou nálepkou. Podľa nej je možné výrobok spotrebovať do 14.1. Spoločnosť však odmieta, že by takto hazardovala so zdravím zákazníkov. Preveruje, či chybu nespravil dodávateľ.

Fotografiu s pochybnými párkami poslal do redakcie čitateľ Karol Remeník. Je pobúrený údajnými praktikami reťazca, najmä tým, "ako neodborne predlžujú záruku na potravinach a tým hazardujú s naším zdravím."

Keď bravčové párky v obchode deň pred Silvestrom objavil, išiel za personálom. "Keď som na to upozornil predavačku, tak mi pohotovo odpovedala, že to im tam musel niekto nalepiť," dodáva.

Hovorkyňa Lidlu Sandra Kipeťová odmieta, že by reťazec načierno predlžoval záruku svojich potravín. "V našej spoločnosti v žiadnom prípade nedochádza k prelepeniu etikiet, či prebaľovaniu tovaru. K chybe mohlo dôjsť pri balení tovaru priamo u dodávateľa, čo preverujeme," reagovala pre Topky.sk.

"S najväčšou pravdepodobnosťou možno povedať, že k prelepovaniu etikety nedošlo v obchodnom reťazci, ale už u výrobcu v Poľsku. (...) Dá sa ťažko povedať, či išlo o technickú chybu etiketovacieho stroja, jeho zlé nastavenie, alebo o zámernú zmenu dátumu spotreby," vyjadrila sa Elena Čepanová z Štátnej veterinárnej a potravinovej správy.

Lidl predával párky s
Zobraziť galériu (4)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu