Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Horel dom v Jamníku, aj byt v Košiciach

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KOŠICE/JAMNÍK - Príslušníci Hasičského a záchranného zboru sa podieľali v sobotu vo večerných hodinách na likvidácii požiaru rodinného domu v obci Jamník (okres Spišská Nová Ves). Zasahovali aj v bytovom dome na Havlíčkovej ulici v Košiciach, kde došlo k úmrtiu jednej osoby.

"V čase príchodu na miesto udalosti v Jamníku bol požiar rozšírený takmer na celom prvom poschodí rodinného domu. Oheň zachvátil obývaciu izbu, spálňu, komoru, chodbu, schodište s balkónom a ďalšie dve izby," informoval Albert Novák z operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach. Dodal, že pri požiari utrpela zranenia jedna osoba, ktorá sa nadýchala splodín horenia.

"Na mieste udalosti ju ošetrila posádka rýchlej zdravotnej pomoci (RZP) zo Spišskej Novej Vsi," podotkol Novák. Podľa jeho slov spôsobil oheň škodu asi za 15.000 eur. Hasiči zasahovali na Nový rok vo večerných hodinách aj v bytovom dome na Havlíčkovej ulici v Košiciach, kde došlo k úmrtiu jednej ženy.

"Na sebe mala obhorené oblečenie, pravdepodobne sa jednalo o vznietenie šatstva pri varení na plynovom sporáku. Jednotka po príchode na miesto iba vyvetrala byt a vykonala obhliadku plynových spotrebičov i sviečok," informoval Novák. Podľa jeho slov stanovil lekár RZP ako predbežnú príčinu smrti užívateľky bytu infarkt, pričom zároveň nevylúčil cudzie zavinenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu