Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Rok 2010 pre politikov: Poučný, prevratný, zvyšujúci cholesterol

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Naši politici vnímajú uplynulý rok odlišne. Pre expremiéra Fica bol ťažký, ale poučný, predseda parlamentu Sulík ho považuje za jeden z najúspešnejších v živote. Premiérka Radičová vyhlásila, že bol zlomový. Prezident Gašparovič sa pozerá do budúcnosti - vidí v nej konsolidáciu.

Šéf parlamentu Richard Sulík hodnotí uplynulý rok ako jeden z najúspešnejších v živote. „Definitívne som sa rozhodol, že budem zakladať stranu (...) s približne 300 ľuďmi, viac nás nebolo, a so sumou menej ako milión eur získať pozíciu predsedu parlamentu a ešte štyroch ministrov. (...) Považujem to za veľký úspech,“ povedal. Pre Slovensko to bol podľa neho prevratný rok. „Skončilo sa obdobie temna,“ dodal.

Rok 2011 by mal byť rokom konsolidácie, rokom oživenia pracovného trhu, očakáva to Ivan Gašparovič. Verí, že sa to prejaví “najmä vo vzťahu hľadania a vytvárania nových pracovných miest. Aj keď už tento rok naznačil, že Slovensko sa začína stabilizovať po veľkej kríze, ale nedokázalo zatiaľ vytvoriť pracovné prostredie, ktoré by napĺňalo možnosťou znížiť nezamestnanosť,“ uviedol prezident.

Rok 2010 bol pre Ivetu Radičovú zlomový z viacerých dôvodov. „Prišla som z opozície, bola som mimo parlamentu, stala som sa volebnou líderkou vo voľbách. Následne zostavovanie vlády a úplne nové úlohy, nové zodpovednosti a aj nová pozícia v novej úlohe,“ uviedla. Zlomový bol však aj z druhého dôvodu. „Dopady ekonomickej krízy, ktoré v Európe kulminujú. Prejavuje sa to veľmi intenzívnymi rozhodnutiami,“ uviedla predsedníčka vlády.

Tento rok nebol pre šéfa Mosta Bélu Bugára ľahký. „Bol to ťažký rok, ale zároveň aj úspešný pre stranu. Mali sme 11 mesiacov, keď sme išli do prvých parlamentných volieb, pre nás prvých, no a získali sme 8,12 percenta. Tak to je určite úspech,“ povedal. Priznal, že mu tento rok poriadne stúpol cholesterol. „Za jeden a pol mesiaca, a pritom beriem nejaké prípravky, môj cholesterol stúpol zo 6,05 na 7,65. Stres. Každý lekár mi hovorí: musíte mať menej stresu. No tak to je dobré, viete, v tejto koalícii mať menej stresu,“ vyhlásil.

Predseda Smeru Robert Fico hodnotí rok ako ťažký a poučný a na rok 2011 sa pozerá veľmi optimisticky. „Pretože ak sa pozrieme na túto vládu, tak ten optimizmus u nás musí naozaj byť,“ vyhlásil. Fico si na konci každého roku hovorí, že už to horšie nemôže byť. „Ale zdá sa, že každý rok prináša nové a nové prekvapenia. V tomto bol rok 2010 ťažký. Poučný bol v tom, že niekedy nestačí len vyhrať voľby. Niekedy človek potrebuje aj viac šťastia alebo lepšiu prípravu na voľby,“ dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu