Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Tragédie uplynulého roku: Zrážka vlakov, nešťastná cesta z diskotéky

Hrozivý pohľad - tu zahynuli mladíci, vracajúci sa z diskotéky
Hrozivý pohľad - tu zahynuli mladíci, vracajúci sa z diskotéky

BRATISLAVA - Ak by sa veľkosť dopravných tragédií dala merať počtom vyhasnutých životov, tohtoročné prvenstvo by získala cesta z diskotéky z hrozným finále. V okolí Bánoviec nad Bebravou v polovici novembra vyhasol život štyroch mladých ľudí. Všetci, vrátane šoféra boli opití.

Tibor (30), ktorý auto riadil, mal v krvi 1,75 promile. Traja zomreli okamžite, jedného z nich záchranári oživovali. Život mu však už nezachránili.

Slovenskom prvého apríla otriasla aj zrážka vlakov na stanici v Spišskej Novej Vsi. Do stojaceho osobného vlaku krátko predpoludním narazil rušeň. Traja ľudia zahynuli, štvrtý skončil s mnohými vážnymi zlomeninami.

Šiesteho februára sa Humenné zobudilo do smutného dňa. Pri zrážke osobného a nákladného auta ráno zahynuli traja colníci a ďalší sa ťažko zranil. Ich auto prešlo do protismeru, kde najprv narazilo do protiidúceho vozidla a vzápätí sa osudne stretlo s nákladiakom.

Posledný októbrový deň bol v živote posledným pre troch mladých ľudí na východnom Slovensku. Neskúsený mladík (18) za volantom nezvládol vedenie auta, zišiel z cesty a narazil do stromu. Spolu so svojim spolujazdcom-rovesníkom zahynuli na mieste. O dva roky starší mladík vzadu bojoval o život, nakoniec však ťažkým zraneniam podľahol na oddelení intenzívnej starostlivosti v Prešove. Dvaja 17-roční pasažieri sa ťažko zranili.

Tri životy vyhasli aj po nehode na diaľničnom obchvate v Bratislave. Nákladné auto na konci apríla narazilo zozadu do kamióna. Vodič síce vyviazol len s ľahkými zraneniami, jeho traja spolujazdci však neprežili. K zrážke došlo o piatej nadránom, keď nákladné Iveco vychádzalo z čerpacej stanice, šofér si však nevšimol odstavený kamión.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu