Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Väzni na Silvestra: kolky, Milionár, prezidentov prejav

Bratislavský Ústav na výkon väzby
Bratislavský Ústav na výkon väzby

BRATISLAVA - Viac než 10 tisíc väzňov strávi Silvestra v oddychovom režime. Budú súťažiť vo vedomostnom kvíze Milionár, hrať kolky, šípky, ale aj sledovať prezidentov novoročný príhovor.

Napríklad v ústave v Leopoldove na Silvestra a Nový rok absolvujú okrem iných turnajov aj finále v šachu a dáme či turnaj v stolnom tenise. V bratislavskej väznici majú na programe turnaj v sudoku, žolíkoch, stolnom futbale a v hode šípkami.

V najľahšom bratislavskom otvorenom oddelení absolvujú spoločnú vychádzku - novoročnú omšu v jednom z bratislavských kostolov. V prešovskom ústave sa okrem sledovania novoročného prejavu prezidenta či iných televíznych programov uskutoční turnaj v kolkoch a rozličné vedomostné kvízy.

Cez minuloročné vianočné sviatky a Silvestra pobudlo v slovenských väzniciach takmer 9500 osôb. Z toho počtu bolo približne 1700 obvinených vo výkone väzby a 7750 odsúdených vo výkone trestu odňatia slobody. Na porovnanie, v roku 2008 Vianoce strávilo za múrmi väzníc asi 8300 osôb, z nich bolo približne 1550 obvinených a asi 6750 odsúdených.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu