Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Lekári vybrali z krku rybie kosti, ošetrovali aj opité deti

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Trom pacientom museli lekári vyberať z krku rybie kosti zo štedrovečernej hostiny v nemocnici v Ružinove a jednému v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda na Antolskej ulici. Informovala o tom hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave Zuzana Čižmáriková.

Na pohotovostných ambulanciách oddelenia urgentného príjmu Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave od začiatku sviatkov do dnešného poludnia ošetrili 320 detí. Podľa hovorkyne nemocnice Dany Kamenickej nebol zaznamenaný zvýšený počet úrazov, ale narástol počet ochorení dýchacích ciest.

"Pod vplyvom alkoholu boli ošetrené štyri deti," povedala Kamenická. Ako ďalej uviedla, na Štedrý deň priviedli rodičia svoje dieťa na chirurgickú ambulanciu na vybratie stehov. Inokedy vraj nestíhali.
 



Dovedna 34 pacientov museli počas Štedrého dňa a nasledujúcej noci ošetriť lekári v pohotovostnej ambulancii oddelenia úrazovej chirurgie Fakultnej nemocnice s poliklinikou Jána Adama Reimana v Prešove.

"Z celkového počtu ošetrených pacientov bolo 10 takých, ktorí vyhľadali lekársku pomoc, nakoľko utrpeli rezné poranenia väčšinou pri príprave vianočných pokrmov," konštatovala hovorkyňa nemocnice Renáta Koziaková a dodala, že nešlo o extrémne komplikované zranenia.

„Najviac vianočných zranení zaznamenali tentoraz pracovníci Kliniky ORL a chirurgie hlavy a krku. Počas Štedrého večera vyťahovali až sedem kostičiek z vianočného kapra uviaznutých v krku a ďalší pacient s rovnakým problémom vyhľadal pomoc krčných lekárov dnes ráno,“ informovala hovorkyňa košickej univerzitnej nemocnice Jaroslava

Úrazoví chirurgovia zaznamenali hlavne drobné úrazy. Pracovníci ambulancie Kliniky úrazovej chirurgie na Rastislavovej ulici ošetrili od Štedrého do dnešného rána 31 pacientov, čo je menej ako v bežnej službe.

Pomoc na internej ambulancii Centrálneho prijímacieho oddelenia vyhľadalo za 24-hodín 16 ľudí a traja museli byť hospitalizovaní. Tráviace ťažkosti mal len jeden pacient. Na internej ambulancii ošetrili 28 pacientov a hospitalizovali taktiež troch. Väčšinu trápil vysoký krvný
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu