Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

SHMÚ varuje pred snehovými jazykmi a závejmi!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/KOŠICE - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu prvého stupňa pre väčšinu územia Slovenska v súvislosti s možnou tvorbou snehových jazykov a závejov.

V sobotu 25. decembra od 8.35 h do 20.35 h výstraha platí v regiónoch Záhorie, Podunajská nížina západ a východ, severozápad, Orava a Kysuce. V čase od 10.35 h do 20.35 h v regiónoch horné Ponitrie, stredné Pohronie, Horehronie, Turiec, Liptov, Spiš a severovýchod, od 15.35 h do 23.35 h v regiónoch Šariš, juhovýchod a krajný východ.

Pre regióny Záhorie, Podunajská nížina západ a východ navyše vydal oddnes od 22.35 h do soboty 25. decembra do 20.35 h výstrahu prvého stupňa pred vetrom.

Do odvolania naďalej platí výstraha 1. stupňa pred povodňami z topiaceho sa snehu a dažďa od Záhoria - krajného západu cez stredné aj horné Považie, hornú Nitru, Liptov, Kysuce, Oravu, Poprad, Hornád, Hnilec a Ipeľ.

Podľa informácií na stránke SHMÚ, kým rieka Olšava pri Bohdanovciach mala ráno prvý stupeň povodňovej aktivity, v priebehu predpoludnia dosiahla druhý stupeň a popoludní o jednej hladina dosahovala 156 centimetrov a ďalej stúpa.

Stúpa aj hladina Torysy na dolnom toku pri Košických Olšanoch a o jednej popoludní dosahovala 239 centimetrov, čo je prvý stupeň. Na riekach Roňava, Latorica a Bodrog je takisto prvý stupeň povodňovej aktivity.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu