Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Galko povolil mimo služby dve pivá aj rakiju

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA – Dve pivá, rakiju alebo aj gruziňák mimo služby, takú výnimku dostali slovenskí vojaci v zahraničných misiách od ministra obrany. Smolu majú len nasadení v Afganistane. V krajine s prísnym zákazom alkoholu si musia vystačiť s desiatimi minútami telefonovania navyše.

"Viem, že vás to ako veliteľa nepoteší, ale vašich chlapov áno. Preto dnes vydám príslušné nariadenie," oznámil dnes Ľubomír Galko veliteľovi misie UNFICYP Vladimírovi Voštiarovi na Cypre. Vojakom, ktorí nebudú 24. a 31. decembra v službe, povolil dve pivá. Podobne si vojaci mimo služby budú môcť pripiť aj v misii ALTHEA pohárom rakije. Pohár gruzínskeho koňaku povolil aj slovenským vojakom v Gruzínsku. "Jeden pohár gruzínskeho koňaku si môžete dať, s podmienkou, že zvyšok fľaše potom donesiete na ministerstvo," dodal Galko.

Vojaci v Afganistane majú prísny zákaz konzumácie alkoholu. Minister sa preto rozhodol, že rezort vojakom v misii ISAF preplatí desať minút telefonovania navyše. Miesto polhodiny tak budú mať vojaci možnosť so svojimi rodinami telefonovať 40 minút.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu