Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Packa netušil, aké mal odmeny: takmer 45 tisíc!

Ján Packa
Ján Packa (Zdroj: Bleskovky.sk)

BRATISLAVA - Bývalý policajný šéf Ján Packa dostal za necelé štyri roky na odmenách takmer 45 tisíc eur. Uviedol to minister vnútra Daniel Lipšic, ktorý dal jeho nástupcovi Jaroslavovi Spišiakovi odmenu 3500 eur. Do funkcie pritom Spišiak nastúpil len v júli.

Lipšic dnes povedal, že považuje za správne výšku odmien policajtov podrobne zverejňovať. "Náš prístup je - ľudia to majú právo vedieť. Je to verejne prístupná informácia. Som rád, že pán prezident sa rozhodol to iniciatívne zverejniť, že nečakal na nejaký dopyt médií, v minulosti to bolo utajované," uviedol.

Spišiakovi, ktorý je vo funkcii šiesty mesiac, udelil minister vnútra koncoročnú odmenu 3 500 eur. Spišiak na tlačovej besede podrobne informoval o odmenách v celom Policajnom zbore a vysvetlil kritériá, na základe ktorých ich rozdelil.

Pokiaľ ide o odmeny Packu za predchádzajúce necelé štyri roky, Packa i exminister vnútra Robert Kaliňák považujú ich výšku za adekvátnu a zaslúženú. "Mal som výsledky. Netušil som, aké mám odmeny, ale dával mi ich minister. A nikdy som nedostal takú vysokú odmenu, akú dal teraz minister policajnému prezidentovi," reagoval Packa. Kaliňák pripomenul, že výšku odmien netajil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu