Pondelok10. jún 2024, meniny má Margaréta, Gréta, zajtra Jesika

Skorumpovaná STK púšťala na cesty nebezpečné autá

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA - Traja zamestnanci Stanice technickej kontroly vozidiel z Bratislavského kraja mali vydávať potvrdenia autám, ktoré nespĺňali podmienky. Za auto si v priemere vypýtali 25 eur.

Zákazník zaplatil úradné poplatky a v prípade vozidla, ktoré nesplnilo podmienky, pridal aj úplatok. Na cesty sa tak napriek viacerým vážnym chybám dostali aj nebezpečné autá.

Petrovi (31), Miroslavovi (40) a Milošovi (39) v prípade dokázania viny hrozí trest na tri až osem rokov. Stíhaní sú na slobode. Informovala o tom hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová.

Vodiči majú zákonnú povinnosť pravidelnej technickej kontroly. Bez prehliadky a posúdenia technického stavu vozidla, teda potvrdenia STK, nie je vozidlo spôsobilé na jazdu na pozemných komunikáciách. Stanica technickej kontroly ročne vykoná niekoľko stoviek technických a emisných kontrol na vozidlách. Technické kontroly vozidla majú vplyv na bezpečnosť a nehodovosť na cestách. Jednou z hlavných príčin dopravných nehôd je práve technická porucha vozidla.

V tomto roku polícia eviduje 111 dopravných nehôd pre zlý technický stav vozidla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu