Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Bratislavské cesty sú mokré, avšak všetky zjazdné

V Bratislave napadlo asi 20 cm snehu Zobraziť galériu (6)
V Bratislave napadlo asi 20 cm snehu (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Sneženie v sobotu nespôsobilo na cestách Bratislavského samosprávneho kraja výrazné problémy a nestali sa ani žiadne vážne dopravné nehody. V súčasnosti už nesneží, pri teplote do štyroch stupňov Celzia skôr mrholí. Momentálne sú všetky cesty v kraji aj v Bratislave zjazdné.

Ako uviedol Ivan Spusta z centrálneho dispečingu Regionálnych ciest, ktoré spravujú komunikácie II. a III. triedy v kraji, niektoré mechanizmy sa už z terénu vrátili, iné rozširujú cesty a chystajú ich na prípadný posyp, ak by začalo mrznúť. "Snažíme sa, aby sme to mali pripravené," doplnil Spusta. V Bratislavskom kraji by podľa predpovedí veľmi mrznúť nemalo. V nedeľu by sa mala teplota držať nad nulou a možno očakávať skôr dážď alebo dážď so snehom ako samotné sneženie.

V hlavnom meste sú ešte všetky mechanizmy v teréne, rovnako aj ľudia, ktorí ručne odstraňujú sneh a ľad z chodníkov, priechodov pre chodcov či námestí. Ak by začali cesty namŕzať, posypú ich. Vážnejšie problémy nemali v Bratislave ani linky mestskej hromadnej dopravy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu