Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Údajný otrokár odmieta vinu za samovraždu otca so synom

Ilustračné foto
Ilustračné foto

DUNAJSKÁ STREDA - Dionýz mal svojich "otrokov" nútiť vyberať preňho peniaze z účtov, zobral im auto, šperky, prinútil ich dokonca chodiť nahých po ulici. Telefonovať mohli údajne len s nožom na krku, preto sa nesťažovali. Neznesiteľný nátlak ukončili otec so synom dobrovoľnými samovraždami.

Dionýz sa Petrovi a Patrikovi Melichárkovcom z Banskej Štiavnice vyhrážal, že ich "odprace," tvrdí obžaloba. Na súde však vinu poprel. "Všetko čo je v spise, je klamstvo,“ povedal po dnešnom prednesení obžaloby.

Vyšetrovaniu pôvodne záhadnej dvojitej samovraždy z 19. apríla napomohol list, ktorý sa našiel na tele nebohého Melichárka. V liste popisoval, ako si obaja požičiavali peniaze od ľudí, z banky aj nebankových spoločností. "Všetko to išlo pre nich. O všetko nás oklamali a obrali títo ľudia, u ktorých sme. Pod hrozbou, že nás a našu rodinu odpracú, sme museli robiť a hovoriť, čo chceli,“ píše sa v liste.

"Žili sme tu ako otroci, vyhrážali sa nám mafiou, že nás i celú rodinu zničia,“ dočítali sa ďalej vyšetrovatelia. Dionýz R. priznal, že Melichárkovci u neho asi dva mesiace bývali, v žiadnom prípade však neboli vydieraní. "Mohli si chodiť, kam chceli, mohli si robiť, čo chceli,“ tvrdil. Príbuzní nebohých sú však presvedčení, že si Dionýz z Melichárkovcov urobil novodobých otrokov.

O jeho vine nepochybuje ani brat a strýko obetí Marián Melichárek, podľa ktorého mali obaja dotlčené tváre. To, že sa do telefónu na zaobchádzanie nesťažovali, pripisuje tomu, že telefonovať mohli len s nožom na krku. Obžaloba viní Dionýza R. aj z prečinov podvodu a sprenevery, on však aj v týchto prípadoch vinu popiera. Hlavné pojednávanie bude pokračovať v januári.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu