Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ďurkovský by sa mal vzdať odstupného, vyzýva Hlina

Alojz Hlina
Alojz Hlina (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Občiansky aktivista a podnikateľ Alojz Hlina chce dnes popoludní vyzvať odchádzajúceho primátora Bratislavy Andreja Ďurkovského, aby svoje odstupné daroval hlavnému mestu alebo na charitu. Dnes o tom informoval podnikateľ, ktorý pôvodne v nedávnych komunálnych voľbách kandidoval na post primátora, kandidatúru však nakoniec stiahol.

"Odstupné pre pána Ďurkovského vo výške približne 30-tisíc eur by stačilo na základnú starostlivosť, napríklad o bratislavských bezdomovcov, aby v týchto mrazoch nezamrzli na uliciach," myslí si Hlina. Výzvu chce na Primaciálnom námestí prečítať na debničke od piva, aby jasne symbolizovala, že správať a hlasovať sa nemá tak, ako keby tú debničku piva niekto vypil.

"V zmysle zákona o právnom postavení a platových pomeroch starostov obcí a primátorov miest patrí primátorovi po zániku mandátu z dôvodu skončenia funkčného obdobia odstupné z rozpočtu obce päťnásobok jeho priemerného mesačného platu, čo predstavuje 29 635 eur. Primátor Ďurkovský už deklaroval, že časť odstupného venuje na charitatívne účely," uviedla Mária Račková z bratislavského magistrátu. Odstupné pre odchádzajúcich starostov mestských častí považuje Hlina za "zvrátené, nemorálne, neetické."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu