Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Popradskí hasiči dostanú novú techniku za 12 mil. Sk

BRATISLAVA - Popradskí hasiči dostanú novú špeciálnu techniku, rozhodla o tom dnes na svojom zasadnutí vláda. Súhlasila s návrhom ministerstva financií použiť ďalšie prostriedky z rezervy vlády. Na vybavenie hasičských jednotiek Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Poprade štát vyčlení 12, 575 mil. korún.

Návrh je odôvodnený tým, že po veternej smršti vo Vysokých Tatrách bude pretrvávať zvýšené riziko lesných požiarov v tejto oblasti ešte niekoľko rokov. Za vyčlenené prostriedky by sa malo kúpiť špeciálne vozidlo s plnou výbavou na hasenie požiarov.

Ďalšie nové špeciálne terénne vozidlo by mali dostať na prepravu hasičov a materiálu. Nakúpiť by sa mali prenosné motorové striekačky Honda, prípadne prenosné plávajúce čerpadlá, genfo vesty a vaky na dohášanie požiaroviska a rôzne hadice. Kúpiť by sa mali aj vzduchové izolačné dýchacie prístroje.

Vláda ďalej súhlasila s tým, aby bolo z rezervy vlády vyčlenených 3,5 milióna korún na boj proti intolerancii. Ďalších 6,4 milióna korún sa využije na personálne posilnenie Univerzitnej knižnice v Bratislave. Suma 792 tisíc korún bude využitá na zvýšenie odmien zamestnancov Kancelárie Súdnej rady. V rezerve vlády na tento rok bolo vyčlenených 193,1 mil. Sk, doteraz sa z nej použilo 151,6 mil. Sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu