Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Mello zostáva v poľskom väzení, ďalší súd bude 20. decembra

Karol Mello
Karol Mello

BRATISLAVA/KRAKOV - Poľský súd dnes rozhodol, že Karol Mello, na Slovensku obvinený z dvojnásobnej vraždy, zostáva v poľskom väzení.

Súd nevidí dôvod, prečo by Slovák mal byť zadržaný či obvinený z vraždy. Rozhodol ponechať Mella v poľskej väznici a stanovil nový termín pojednávania na 20. decembra 2010. V Poľsku ho podozrievajú z falšovania dokladov, ktoré sa u neho našli pri zatýkaní.

Advokát Mella Jan Olszewski na poslednom pojednávaní vyhlásil, že jeho klient by najradšej zostal v Poľsku. Podľa neho dokumenty, ktoré poľské orgány dostali zo Slovenska a ktoré sumarizujú obvinenia, sú postavené na hypotézach, a nie na dôkazoch. Mella v Poľsku dolapili po viacročnom úteku koncom októbra.

Na Slovensku je spolu s ním obžalovaný šéf zemplínskeho podsvetia Branislav Adamčo a jeho dvaja spoločníci Nikola P. a Jozef B. Podľa prokuratúry títo traja v decembri 2004 zastrelili Henrietu B. a 10-ročného chlapca. Pôvodne plánovanou obeťou vraždy mal byť bývalý policajt Juraj G., ktorého vraždu si podľa prokuratúry objednal Mello. Obeťami streľby sa však napokon stali priateľka Juraja G. a jeho 10-ročný syn z prvého manželstva, ktorí sa viezli v aute Juraja G.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu