Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Mellov advokát o zadržaní oficiálne nič nevie

Karol Mello
Karol Mello (Zdroj: PZ SR)

BRATISLAVA - Polícia zatiaľ nekontaktovala advokáta Petra Schmidla zastupujúceho obžalovaného Karola Mella, ktorého zadržali po takmer piatich rokoch na úteku.

"Tvrdí to veľa ľudí, ale ja som to počul len z médií, ktoré sa mi ozvali, " uviedol Schmidl. On sám dlhodobo nevedel, kde sa jeho klient zdržiava. Pred časom od neho síce dostal vypovedanie plnej moci, ale to bolo podané z bratislavskej pošty, bez zahraničnej pečiatky a adresy odosielateľa. Neskôr obhajcovi podobným spôsobom prišiel druhý list, kde sa mu Karol Mello ospravedlnil a požiadal znovu o obhajovanie.

K údajnému zadržaniu Karola M. sa obhajca zatiaľ nebude vyjadrovať. "Pokiaľ nemám potvrdenú identitu, tak to nebudem komentovať," vyhlásil Schmidl. Podľa jeho názoru by ho na zadržanie klienta mali policajti upozorniť, i keď teraz ho môže zastupovať advokát, ktorý má licenciu platnú pre Poľsko - Schmidlova licencia má platnosť na Slovensku a v Českej republike. Na Karola Mella bol vydaný medzinárodný zatykač pravdepodobne sudcom Okresného súdu Bratislava 1 pre mediálne známy prípad dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave. Vydávanie by odhadom mohlo trvať asi 40 dní. Podľa medializovaných informácií videli Karola Mella v Španielsku. Naša polícia preverovala aj jeho prípadný pobyt v Thajsku. Nakoniec ho dolapili v poľskom Krakove, kde podľa informácií žil dlhšie aj so známou herečkou Zuzanou Marošovou.

Karol Mello z Prievidze figuruje v obžalobe spomínanej kauzy ako údajný objednávateľ, súd doteraz v jeho prípade konal ako proti ušlému. Spolu s ním je obžalovaný šéf zemplínskeho podsvetia Branislav Adamčo a jeho dvaja kumpáni Nikola Pajdič a Jozef Balogh. Hlavné pojednávanie sa začne 7. decembra.

Podľa prokuratúry členovia gangu Branislava Adamča v decembri 2004 zastrelili Henrietu B. a 10-ročného chlapca. Pôvodne plánovanou obeťou vraždy mal údajne byť bývalý policajt Juraj G. - vyšetrovatelia si myslia, že jeho vraždu si objednal Karol Mello. Zločinecká skupina však zavraždila priateľku Juraja G. aj 10-ročného chlapca (syna Juraja G.), ktorí sa viezli v aute Juraja G. Celý incident sa odohral vo večerných hodinách. Členovia gangu začali na dvoch autách prenasledovať modrý Volkswagen Passat, na ktorom zvyčajne jazdil expolicajt. Branislav Adamčo údajne začal po aute zo zadného sedadla strieľať samopalom. Následne Passat havaroval. Branislav Adamčo vystúpil a všimol si, že v aute nesedí Juraj G., ale žena s dieťaťom. Napriek tomu prišiel k vozidlu a ťažko zraneného chlapca zastrelil.

Branislavovi Adamčovi senát Najvyššieho súdu SR v septembri potvrdil doživotný trest v inej veľkej kauze, ktorá sa týkala zločinov jeho skupiny. Nikola Pajdič vtedy definitívne dostal trest 23 rokov väzenia, Jozef Balog 22 rokov, odsúdili aj ďalších členov gangu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu