Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pred humenským Peklom strieľal ex-policajt

Na tomto mieste strieľal expolicajt
Na tomto mieste strieľal expolicajt

HUMENNÉ - Strach prežívali vo štvrtok popoludní Humenčania, ktorí prechádzali v blízkosti nočného baru, známeho ako „Peklo“. Bývalý dôstojník policajného prezídia Ján D. (43) tam do vzduchu strieľal z legálne držanej pištole. Nikto nebol zranený, šokovaní občania prípad nahlásili na štátnu aj mestskú políciu.

Humenský vyšetrovateľ už obvinil z výtržnosti bývalého dôstojníka policajného prezídia, s trvalým pobytom v bratislavskej Devínskej Novej Vsi. Ako nás informovali na dispečingu humenskej mestskej polície, vo štvrtok o 16:23 prijali hlásenie od neznámeho volajúceho.

Mužský hlas im oznámil, že pred spomínaným reštauračným zariadením pred 10 minútami strieľal muž z pištole do vzduchu. „Počula som pod našimi oknami nejaké výbuchy, ale myslela som, že to deti odpálili delobuch“ potvrdila nám predavačka z blízkeho obchodu.

Prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Karnišová k streľbe v Humennom dodala: "Po príchode na miesto streľby policajti okamžite podozrivému odňali náboje a zbraň, ktorú mal v legálnej držbe. Podozrivého predviedli na policajné oddelenie a umiestnili do cely policajného zaistenia. Dôvody a okolnosti streľby polícia vyšetruje."

Polícia má k dispozícii aj záznam z priemyselnej kamery. Zadržanému Jánovi D. (43), ktorý prišiel o funkciu približne pred piatimi rokmi, hrozí v prípade dokázania viny trest od šesť mesiacov do troch rokov. Medzi domácimi, je spomínaný podnik známy práve kvôli zásahu polície.

Pred troma rokmi počas policajnej akcie v ňom, sa mali traja mladíci dopustiť útoku na verejného činiteľa a výtržníctva. Celý prípad vtedy nakoniec prešetrovala až inšpekcia Ministerstva vnútra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu