Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Za zastrelenie priateľa dostal podmienku

Štefan Drozd na pojednávaní Zobraziť galériu (9)
Štefan Drozd na pojednávaní

BANSKÁ BYSTRICA – Osemnásť mesiacov s podmienečným odkladom na dva roky a zákaz činnosti poľovníka na tri roky. Takýto trest dnes vymeral okresný súd vo Zvolene bývalému riaditeľovi vojenských lesov.

Štefan Drozd (56) mal ešte vlani vo vojenskom priestore Lešť nešťastnou náhodou zastreliť svojho priateľa. „Keby som tvrdil, že som nevinný, to by som nebol ani človekom,“ vyhlásil na začiatku pojednávania exriaditeľ vojenských lesov Štefan Drozd. Nešťastie sa stalo minulý rok v auguste na strelnici vo vojenskom priestore Lešť, keď muži skúšali pušku. Strela zasiahla pracovníka lesov Michala Bobáka (59) do hrudníka.

Zraneniam na mieste podľahol. Štefana Drozda niekoľko dní na to odvolali z funkcie. „Boli sme tam dvaja, on zomrel, ja som zostal nažive. Je mi to nekonečne ľúto,“ doplnil bývalý riaditeľ. Po týchto slovách, ktoré sudkyňa považovala za priznanie, sa pojednávanie veľmi rýchlo skončilo.

V záverečných rečiach žiadala prokuratúra za prečin zabitia dvojročný trest s podmienčným odkladom na štyri roky. Obhajoba to však považovala za neprimerane prísne. „Bola to neskutočná ľudská tragédia, strata života človeka. Vzťah medzi nimi bol ako medzi bratmi,“ vysvetlil obhajca exriaditeľa Vladimír Hrežďovič.

Sudkyňa nakoniec nevyhovela ani jednej strane. Exriaditeľa vojenských lesov uznala vinným z prečinu usmrtenia a odsúdila na 18 mesiacov s podmienečným odkladom na dva roky. Zároveň mu zakázala vykonávať činnosť poľovníka na tri roky. Verdikt ešte nie je právoplatný, obe strany sa k nemu vyjadria až po doručení. Manželka a syn zastreleného muža si tiež nechali čas na rozmyslenie. K prípadu sa ale odmietli vyjadriť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu