Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

SDKÚ: Zdravotníctvo ohrozuje plytvanie, nie kríza

Ministerstvo zdravotníctva
Ministerstvo zdravotníctva

BRATISLAVA - Plytvanie verejnými prostriedkami v rezorte zdravotníctva ohrozuje podľa SDKÚ-DS zdravotníctvo viac ako svetová hospodárska kríza. Podľa poslanca opozičnej strany Viliama Novotného nehorázne plytvanie v rezorte potvrdila aj minuloročná kontrola Najvyššieho kontrolného úradu.

"Plytvanie, ktoré tu neustále prebieha, ukazuje, že ministerstvu zdravotníctva viacej záleží na ziskoch dodávateľských a distribučných firiem, na ziskoch firiem spriaznených s vládnou koalíciou, ako na zdraví pacientov," konštatoval vo štvrtok na tlačovej besede Novotný.

Reagoval tak na medializované vyjadrenie ministra zdravotníctva Richarda Rašiho, ktorý v rezorte nevidí žiadne tunelovanie. SDKÚ-DS kritizovala predražené nákupy v rezorte zdravotníctva, nákup počítačového systému Všeobecnej zdravotnej poisťovne, či plánované výdavky ministerstva na reklamu a propagáciu.

Plytvanie so zdrojmi podľa Novotného bude daňových poplatníkov stáť takmer jednu miliardu korún (33 mil. eur). "Za túto jednu miliardu korún by sa dali vymeniť všetky postele vo všetkých nemocniciach na Slovensku," uviedol Novotný.



SDKU o Zdravotnictve 02
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu