Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Šátek pochybuje o objektívnom vyšetrení Valkovej vraždy

Šátek a súčasný šéf polície Spišiak
Šátek a súčasný šéf polície Spišiak

BRATISLAVA - Bývalý šéf úradu boja proti korupcii Jozef Šátek pochybuje o tom, že policajné zložky, ktoré sa podľa neho podielali na nečistom postupe v kauze Ernesta Valka a podnikateľov Rehákovcov, dokážu objektívne vyšetriť smrť známeho právnika.

"Neviem si predstaviť objektívnosť vyšetrovania tejto predpokladám úkladnej vraždy Ernesta Valka tými osobami na čele Prezídia PZ, ktorí sa osobne podielali a sú spoluzodpovední za nečistý postup špeciálnych prezidiálnych policajných zložiek v takzvanej kauze Ernesta Valka a pána Reháka," uviedol Šátek pre Topky.sk. "Rovnaké pochybnosti mám aj vo vzťahu ku prokuratúre," dodal.

Valka zadržali policajti v novembri 2006, niekoľko dní po zatknutí prominentného podnikateľa Ladislava Reháka. Vypočúvali ich v súvislosti s údajným násilným vydieraním účtovníčky Andrey Klábnikovej, ktorá pracovala vo firme Rehákovcov. Ženu údajne nútili k priznaniu, že spreneverila niekoľko miliónov korún. Podľa verdiktu Okresného súdu v Bratislave sa vydieranie nepreukázalo. Kauza sprenevery sa dodnes neskončila, Klábniková však vinu odmieta.

Známeho právnika a bývalého predsedu československého Ústavného súdu našli v pondelok neskoro večer zastreleného v jeho dome v Limbachu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu