Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Pohraničníci chytili aj ženu, ktorá sa po hádke stratila

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Kuriózny prípad riešili policajti hraničnej kontroly v katastri obce Inovce v Sobranskom okrese. Hliadka tu zadržala ženu z Ukrajiny, ktorá sa po hádke s partnerom vybrala do lesa, stratila však orientáciu a pri snahe dostať sa domov nechtiac prešla na Slovensko. Ženu vrátili naspäť do rodnej krajiny.

V obci Uličské Krivé v okrese Snina zadržala hliadka päť Afgancov, z toho troch neplnoletých. Ich cieľovou krajinou bolo Rakúsko alebo Nemecko.

Ako informovala hraničnej polície Agnesa Kopernická, za tranzit zaplatili po 25 tisíc dolárov. Dvoch utečencov na základe readmisnej dohody vrátili späť na Ukrajinu, neplnoletých si prevzali pracovníci z úradu práce, sociálnych vecí a rodiny.

V obci Choňkovce v okrese Sobrance zase zadržali troch štátnych príslušníkov Moldavska. Každý z nich zaplatil sto eur neznámemu mužovi, aby ich priviedol k hraniciam. Cudzinci skončili na Ukrajine.

Na hraničnom priechode Ubľa zastavili Mercedes s Ukrajincom a Čechom. Ukrajinec pri kontrole predložil okrem bežných dokladov aj doklady od auta a plnú moc na vývoz auta podpísanú českou majiteľkou.

Pri previerke sa však zistilo, že žena žiadne splnomocnenie nepodpísala. Prípadom sa teraz zaoberá polícia ako podozrením z legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu