Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Zo zlatníctva vzali lup za 40 tisíc a zneškodnili hliadku!

Vykradnuté zlatníctvo v Brezovej Zobraziť galériu (2)
Vykradnuté zlatníctvo v Brezovej

BRATISLAVA - Do detailov svoj čin premysleli zlodeji v Brezovej pod Bradlom. Keď sa v piatok 1. októbra v noci vlámali do zlatníctva na Námestí M. R. Štefánika, mohli byť pokojní. Policajná hladka, ktorá ich mala pochytať, uviazla so zničenými pneumatikami ďaleko od miesta činu.

Neznámi páchatelia zlatníctvo vykradli medzi druhou a treťou hodinou v noci, informoval Pavol Kudlička z trenčianskej polície. K tmavomodrému Volkswagenu Touareg pravdepodobne priviazali oceľové lano a vytrhli dvere na objekte.

Zobrali odtiaľ 400-kilový trezor so šperkmi a peniazmi za asi 40 tisíc eur, naložili ho do auta a ušli. Pred krádežou sa zlodeji poistili. Policajnú hliadku z Brezovej vylákali do obce Bukovec, vzdialenej 15 kilometrov od mesta.

Niekto tam podpálil Hyundai i30. Hliadka sa po tom, ako jej oznámili krádež v zlatníctve, pokúšala dostať naspäť do mesta. Na ceste však boli rozhodení "ježkovia", ostré kovové predmety. Policajné auto skončilo s potrhanými pneumatikami a proti zlodejom zasiahnuť nemohlo.

Touareg, ktorý sa použil pri krádeži, našli o krátky čas tiež v plameňoch. Vyšetrovatelia zistili, že ho pred časom ukradli v Bratislave. Polícia hľadá svedkov, ktorí vedia poskytnúť informácie k vykradnutému zlatníctvu a k požiaru áut, vyzýva hovorca. Polícia tiež žiada informácie "o mužovi, ktorý má poranenú ruku a to oddelenú časť nechta od prsta." Akékoľvek informácie môžu svedkovia oznámiť aj anonymne na policajnú linku 158.

Začalo sa trestné stíhanie za krádež a poškodzovanie cudzej veci. Páchateľom hrozí trest odňatia slobody až do desať rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu