Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Počet chrípkových ochorení opäť stúpol

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

BRATISLAVA - V Bratislavskom kraji stúpol počet chrípkových a chrípke podobných ochorení. Dnes o tom informovala hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Bratislave Katarína Nosálová. Kým v predchádzajúcom kalendárnom týždni zaznamenali 72,5 ochorení na 100-tisíc osôb, v tomto týždni sa počet zvýšil na 93,5 ochorení.

V porovnaní s minulým týždňom poklesla chorobnosť na akútne respiračné ochorenia. V minulom kalendárnom týždni zaznamenali 1 729,4 ochorení na 100-tisíc osôb, v tomto týždni je to 1 600,4 ochorení. Komplikácie boli hlásené v 2,4 percenta prípadov z celkového počtu ochorení.

Chrípku a akútne respiračné ochorenia hlásilo 29 percent pediatrov a 33 percent lekárov pre dospelých. Úmrtie na chrípku a chrípke podobné akútne respiračné ochorenia nebolo hlásené. Podľa odborníkov je dôležité vyhýbať sa ľudom, ktorí kýchajú a kašlú, pacienti by mali zostať aspoň prvé tri dni na lôžku a nemali by sa namáhať.

Zároveň zdôrazňujú, že ruky by sa nemali len oplachovať, ale pravidelne umývať teplou vodou a mydlom aspoň 20 sekúnd. K prevencii proti ochoreniu zaraďujú aj správnu životosprávu, dostatok spánku, postupné otužovanie, s ktorým však treba začať včas. Dôležité je aj primerane sa obliekať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu