Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Okoličányho proces odročili, obžalovaní neprišli

Robert Okoličány
Robert Okoličány

BRATISLAVA - Od roku 2002 trvajúci proces s údajným šéfom košického podsvetia Róbertom Okoličánym (34) a dvoma jeho komplicmi bol dnes nútený odročiť Okresný súd v Košiciach. Na pojednávanie bez ospravedlnenia neprišiel obžalovaný Ján B. Jeho obhajca súdu povedal, že sa mu s ním nepodarilo spojiť telefonicky. Okoličány sa ospravedlnil.

„Mám informácie, že by mohol byť predvedený na dnešné pojednávanie na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku,“ uviedol.

Podľa obžaloby Okoličány, Ján B. a Pavol G. v roku 2002 nútili majiteľov rožňavskej firmy Energyco zaplatiť milión korún s tým, že inak prídu o zákazku v spoločnosti U. S. Steel Košice. Na okresnom súde má svedčiť aj spolumajiteľ a zamestnanec vydieranej firmy, ktorý dnes na pojednávanie prišli. Proces má pokračovať 30. novembra.

Doplniť výsluchy nariadil okresnému Krajský súd v Košiciach, ktorý zrušil dve jeho rozhodnutia z januára 2008. Okresný súd vtedy uznal vinným z vydierania Jána B. a Pavla G. a odsúdil ich na podmienečné tresty. Trestné stíhanie Okoličányho zastavil s tým, že uloženie trestu by bolo neúčelné, lebo v tom čase na neho bola podaná na Špeciálnom súde obžaloba zo závažnejších skutkov.

Okoličányho stále súdia na Špecializovanom trestnom súde. Obžalovaný je z viacerých trestných činov, vrátane založenia zločineckej skupiny, dvoch vrážd a jedného pokusu o vraždu. V tomto procese s ním súdia aj pätnásť údajných členov jeho skupiny, vrátane Jána B.

Okoličány sa z dnešného pojednávania v Pezinku ospravedlnil. Ako dôvod uviedol, že bude prítomný na súde v Košiciach. Špecializovaný trestný súd si pojednávanie v kauze naplánoval aj na stredu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu