Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Žitňanská a Mikloš vysvetľovali, ako získali svoje byty

Lucia Žitňanská
Lucia Žitňanská (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská (SDKÚ) nevidí problém v tom, že jej mestská časť Staré Mesto pred rokmi pridelila byt. Rovnako ani minister financii za tú istú stranu Ivan Mikloš.

„Mám naozaj úplne čisté svedomie, pretože tak ako tisícky iných ľudí na Slovensku v 92-roku som mala pridelený byt – ani som vtedy netušila, že budem niekedy v politike," povedala Žitňanská.

Za byt zaplatila zostatkovú hodnotu, odmietla, že by si ho kúpila "po známosti“. „Nie, bolo to úplne štandardnou cestou," reagovala Žitňanská. Podľa nej išlo o situáciu, na ktorú si mnohí aj dnes ešte pamätajú spred roka 1989, keď sa ľudia dostávali do poradovníkov žiadateľov o družstevné alebo štátne byty. Podľa Žitňanskej v kompetencií miest a obcí, ako si nadstavia pravidlá prideľovania bytov a ich kritériá.

Minister financií Ivan Mikloš (SDKÚ-DS) na margo získania svojho bytu v Starom Meste uviedol, že ho získal výmenou. Menil svoj družstevný byt za nájomný byt, teda obecný byt, ktorý potom odkúpil na základe zákona ako ostatní ľudia.

„Ja som vymenil jeden trojizbový byt za iný trojizbový byt, urobil som to na základe žiadosti a verím, že je tam založená, že môj vtedy maloletý syn mal astmu a mal problémy s dýchaním vo vykurovacej sezóne v panelákovom byte, takže som vymenil byt za iný v tehlovom byte,“ povedal Mikloš. Dodal, že byt bol dosť zdevastovaný, takže vyžadoval väčšie investície.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu