Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Odstrelili druhú budovu BAZ-ky

Zobraziť galériu (5)

RUŽINOV - Iba niekoľko sekúnd trvalo, kým sa bývalé Bratislavské automobilové závody na Prievoskej ulici definitívne zrovnali so semou. Pyrotechnici včera odstrelili aj druhú výrobnú halu. Na likvidáciu použili 9,92 priemyselnej trhaviny danubit a 326 rozbušiek.

Samotný odstrel sa udial včera presne o 10.30 hod. Päť, štyri, tri, dva, jeden, páľ! Zem sa zatriasla, budova sa zrútila ako domček z karát a po niekoľkých minútach sa objavil mohutný kúdol prachu. ,,Skončilo sa to dobre. Všetko padlo tak, ako malo," pochválil sa Juraj Opáth zo spoločnosti Špeciálne činnosti. Na odstrele sa podieľalo 25 ľudí. Štyri dni vŕtali diery a jeden deň do nich umiestňovali trhaviny. Pyrotechnici tentoraz spotrebovali viac trhaviny a rozbušiek, keďže tam bol aj komín a dva stĺpy navyše.

Ako povedal Opáth, odstrel haly bol náročnejší, lebo v tesnej blízkosti stojí budova mobilného operátora. Stĺpy preto obalili pletivom a fóliou, aby materiál nelietal. Demoláciám ešte nie je koniec, na robotníkov totiž čaká aj suterén. ,,Pôjde o tridsať menších odstrelov, ktoré budú slabšie a ľudia ich neuvidia," dodal Opáth. Pracovníci budú tiež likvidovať tehly, betón, ktoré sa použijú ako podklad na cesty. Lepenka skončí na skládke. Na mieste vyrastie nové obchodné centrum, ktoré by malo byť pokračovaním Apolla centra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu