Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V rannej špičke hrozí blokáda cesty cez Dunajskú Lužnú

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Štátnu cestu prechádzajúcu obcou Dunajská Lužná, ktorá je hlavným ťahom z juhu Slovenska do Bratislavy zablokujú v pondelok v čase rannej špičky od 7:15 do 8:00 zvolávatelia protestného pochodu proti zmene ministerstva dopravy z variantu C na variant A rýchlostnej cesty R7 v úseku Bratislava - Dunajská Lužná.

"Zablokovaním tohto ťahu a zdržaním cestujúcej verejnosti v rannej špičke chceme poukázať na jednostrannú neprerokovanú zmenu variantného riešenia obchvatu obcí Dunajská Lužná a Rovinka zo strany ministerstva dopravy, ktorá nebola prerokovaná s dotknutými obcami," informovala poslankyňa obecného zastupiteľstva v Dunajskej Lužnej Eva Takáčová.

Zmena pôvodného variantu C na variant A rýchlostnej cesty R7 odsúva podľa zvolávateľov protestu túto stavbu, značne ju predražuje, zastaví rozvoj obcí a ovplyvní životné prostredie v chránenej krajinnej oblasti Dunajské Luhy aj v území európskeho významu Biskupické Luhy -NATURA 2000.

Podľa rozhodnutia ministra dopravy Jána Figeľa (KDH) sa má cesta stavať podľa variantu A vedúceho južne od Rovinky a Dunajskej Lužnej, čo je v súlade s územným plánom hlavného mesta aj kraja. Doterajší variant C, ktorý presadil exminister dopravy Ľubomír Vážny (Smer-SD), počítal so stavbou rýchlostnej komunikácie severovýchodne od oboch obcí a podporovali ho obce v okolí Bratislavy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu