Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

KDH chce dôležité tlačovky tlmočiť do posunkovej reči

Ján Figeľ
Ján Figeľ

BRATISLAVA - KDH plánuje zaviesť tlmočenie do posunkového jazyka na dôležitých tlačových besedách ministrov a poslancov, zvýšiť počet tlmočníkov do posunkového jazyka, zaviesť strop pri doplatkoch na lieky pre zdravotne postihnutých či špeciálne reflexné vesty pre nepočujúcich chodcov a cyklistov.

Na tlačovej konferencii to dnes uviedli predseda KDH Ján Figeľ a podpredsedníčka strany Jana Žitňanská. Figeľ zdôraznil, že pri príležitosti Svetového dňa nepočujúcich je dôležité hovoriť o nepočujúcich, ktorí sú "dôležitou skupinou ľudí v spoločnosti, ktorá je často prepočutá". KDH sa preto bude snažiť zlepšiť podmienky pre nepočujúcich, a to najmä v rámci rezortov, ktoré vedú jej nominanti.

Figeľ verí, že k zámeru integrácie nepočujúcich sa pripojí aj vláda a ministerstvá koaličných partnerov, pretože aj v programovom vyhlásení vlády je bod o otvorení verejnej diskusie o zrovnoprávnení posunkovej reči. Chystá sa osloviť Železnice Slovenskej republiky a časom aj autobusových dopravcov, aby dôležité informácie oznamovali ľuďom "novým inovatívnym spôsobom", aby sa k nim tak dostali aj nepočujúci. Len keď všetci budú mať rovnocenný prístup k informáciám, bude to spravodlivé, uviedla Žitňanská.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu