Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Členovi vedenia Tiposu podpálili Passat!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - V noci na dnes podpálili VW Passat jednému z riaditeľov lotériovej spoločnosti Tipos Milanovi Homoľovi. Podľa polície k požiaru došlo v skorých ranných hodinách okolo 02:30 na Hálovej ulici v bratislavskej Petržalke.

„Požiar vznikol pravdepodobne úmyselným konaním neznámeho páchateľa,“ uviedla polícia vo svojej správe.

Podľa polície požiar poškodil aj veci v úložnom priestore Passatu, čím majiteľovi vznikla škoda vo výške približne 700 eur, ako aj vedľa zaparkovaný VW Golf. Ďalšie podrobnosti polícia neviedla a začala trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci.

Napoludnie na požiar reagovala aj spoločnosť Tipos. „Verím, že tento skutok nemá nič spoločné s prebiehajúcim forenzným auditom v našej spoločnosti ani so súdnym sporom so spoločnosťou Športka,“ citovala hovorkyňa Andrea Stoklasová vyjadrenie generálneho riaditeľa spoločnosti Stanislava Žiačika.

K ďalším podrobnostiam sa však nechcela vyjadriť. Na Najvyššom súde by malo byť vytýčené ďalšie pojednávanie, na ktorom by mal byť definitívne rozhodnuté v spore medzi Tiposom a Športkou (Lemikon).

Ako uviedla Stoklasová, v súvislosti s blížiacim sa verdiktom sa spoločnosť Tipos obrátila pred časom na ministerku spravodlivosti Luciu Žitňanskú a požiadala ju o preverenie konania predsedu Najvyššieho súdu Štefana Harabina, ktorý v senáte vymenil už tretieho sudcu.

Súdny spor, v ktorom ide o 58 miliónov eur trvá už 10 rokov. Nástupnícka organizácia Československej Sazky - Športka, zažalovala Tipos za neoprávnené používanie ochranných známok Športka, Šanca, Mates a za organizáciu týchto hier.

Pred dvoma rokmi Tipos súdny spor prehral, avšak odvolal sa a teraz sa čaká na rozhodnutie Najvyššieho súdu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu